Kabouter Plop overhandigt 1.500 liter pompoensoep aan woonzorgcentra

Afgelopen vrijdag besliste het Overlegcomité dat de Belgische pretparken, waaronder Plopsaland De Panne, per direct de deuren moesten sluiten. Door deze ingrijpende maatregel mist het park de herfstvakantie, een van de populairste periodes bij bezoekers. Van de duizenden pompoenen, bedoeld als decoratie, werd maar liefst 1.500 liter pompoensoep gemaakt in samenwerking met Jeugdverblijf Merkenveld uit Zedelgem, die Kabouter Plop deze ochtend verdeelde onder verschillende woonzorgcentra.

Vlak voor de herfstvakantie

De beslissing van het Overlegcomité werd genomen vlak voor de start van de herfstvakantie, één van de populairste periodes voor Plopsaland De Panne. Het park was reeds volledig voorbereid op de periode en werd dan ook helemaal in halloweenthema gedecoreerd met duizenden pompoenen, chrysanten, maïskolven en strobalen. “Door de verplichte sluiting zaten we uiteraard met tal van pompoenen op overschot. Om verspilling tegen te gaan, zijn we op zoek gegaan naar een leuke oplossing. Zo kwamen we op het idee om er pompoensoep van te maken en die bij de verschillende woonzorgcentra rond te brengen. Onze partners BelOrta, Quality Food Group en Allgro stapten met plezier mee in dit verhaal en leverden de overige soepgroenten aan.”, aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group.

 

 

“Hopper jeugdverblijf Merkenveld uit Zedelgem engageerde zich voor de bereiding van de heerlijke pompoensoep. Ze kregen hulp van organisaties Ter Dreve, Tordale, Valkennest, Oranje, Sint-Jozef en ’T Veldzicht die de afgelopen dagen alle pompoenen hebben versneden.”, zegt Van den Kerkhof.

Overige decoratie

De overige halloweendecoratie, waaronder chrysanten, maïskolven en strobalen schonk Plopsaland De Panne aan de Gemeente De Panne om de verschillende buurten tijdens deze bizarre tijden extra op te fleuren. Eerder deze week schonk ook Plopsa Indoor Hasselt haar pompoenen aan Depot Margo, die de pompoenen verdeelden onder kwetsbare Limburgers. Plopsa Coo gaf alle halloweendecoratie aan de gemeente Coo zodat toeristen, inwoners en winkeliers tijdens hun wandeling van de Plopsa-versiering kunnen blijven genieten.

 

 

De beslissing van afgelopen vrijdag kwam totaal onverwacht voor de Plopsa Group en dat zorgde voor grote ontgoocheling. De voorbije maanden werd er namelijk enorm geïnvesteerd om de parken coronaproof te kunnen exploiteren en de protocollen waren goed. Zo werd er gewerkt met strikte maximumcapaciteiten, mondmaskerplicht, werden er overal in de parken markeringen gemaakt en plexiglazen geïnstalleerd om de social distancing te garanderen en werden er extra ontsmettingsteams en stewards ingezet. “De laatste weken kregen we bovendien verschillende politici en virologen over de vloer die ons uitgebreid feliciteerden over onze manier van werken.”, aldus Plopsa-CEO, Steve Van den Kerkhof.

Van den Kerkhof benadrukt dat er dringend extra steunmaatregelen vanuit de overheid nodig zijn om deze periode te overbruggen: “Als ze ons willen sluiten, moeten ze er ook voor zorgen dat er voldoende steun komt. De vele investeringen kosten ons handen vol geld en overstijgen de gekregen subsidies. Bovendien rekenden we op de herfstvakantie om de cijfers toch nog wat goed te maken.”

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.