Tiqets brengt tijdens Halloween spoken, geesten en griezels naar Nederlandse huiskamers

Toon mensen een uitgesneden gezicht met een kaarsje in een pompoen, en men associeert dit direct met Halloween. Vooral bekend in Amerika, Canada en Engeland, is de feestdag geleidelijk aan populairder geworden op het Europese vasteland. Zo ook in Nederland waar de afgelopen jaren op 31 oktober steeds meer Halloween party’s en feesten georganiseerd werden en attributen verkocht.

Halloween liefhebbers zullen smullen van de Festival of Fright actie die het Nederlandse kaartjesbedrijf Tiqets uitrolt. Op vrijdag 30 oktober worden gratis virtuele Engelstalige rondleidingen georganiseerd door het kasteel van Bran (Dracula) in Roemenië, Warwick’s Haunted Castle in Engeland en Madame Tussauds Berlijn in Duitsland. Daarnaast maakt men kans op het winnen van een entreekaart voor een van de ruim 40 attractieparken die Halloween activiteiten organiseren, waaronder attractiepark Toverland en The Amsterdam Dungeon in Nederland, Bobbejaanland in België of Disneyland Parijs in Frankrijk. Aanmelden voor de virtuele rondleidingen en meedoen aan de prijsvraag actie via deze link https://tiqets.com/blog/festival-of-fright/

Bran kasteel

Graaf Dracula werd onsterfelijk gemaakt door het boek Dracula (1897) van de Ierse schrijver Bram Stoker en de Britse acteur Christopher Lee in de film “Horror of Dracula”. Mythe wil dat Stoker het imposante Bran kasteel in Transsylvanië in zijn boek gebruikt als woonplaats van Dracula. Hoe het ook zij, de burcht wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht. En vrijdagavond 30 oktober kun je in de veilige omgeving van je eigen thuis om 19.00 uur een huiveringwekkende en spannende rondleiding door de kamers en kelders van het kasteel beleven, waaronder een aantal die ook tijdens begeleide rondleidingen getoond worden.

Warwick Castle

Tussen 24 oktober en 1 november verandert Warwick Castle in Engeland in een heuse Halloween vesting met geesten, griezels, spookverhalen, enge doolhoven. Op vrijdagmiddag 30 oktober begint om 18.00 uur Monster Mess, een leuke online live show voor het hele gezin waarin Richard the Wizard een professor door middel van allerlei grappige experimenten tracht een levend wezen te scheppen.

 

 

Madame Tussauds

Met vestigingen in onder meer Amerika, China, Engeland, Nederland en Duitsland is het wassenbeeldenmuseum Madam Tussauds inmiddels een geliefde attractie geworden voor veel stedentrippers. Wist je overigens dat de musea vernoemd zijn naar de in 1761 geboren Française Marie Tussaud die reeds in 1777 haar eerste wassen beeld maakte van Voltaire. Speel op vrijdag 30 oktober om 18.00 uur vanaf de bank thuis mee met het oplossen van een moordmysterie in Madame Tussauds Berlijn.

 

 

Winactie

Trick or treat? Dat laatste doet Tiqets met de Halloween winactie waarmee je kans maakt op 2 entreekaarten naar een van de ruim 40 attractieparken in Europa en Amerika die Halloween acties organiseren. Omdat veel landen momenteel niet toegankelijk zijn, ontvangen de winnaars een voucher die op een later moment gebruikt kan worden. De attracties Toverland en The Amsterdam Dungeon alsmede zeven attracties in Italië – waaronder Gardaland, Magicland en Movieland Park – zijn voor Nederlanders momenteel wel toegankelijk. Meedoen kan via deze link.

Tiqets

Tiqets is een initiatief van vier Nederlandse ondernemers met een hoofdkantoor in Amsterdam en heeft als doelstelling om cultuur en dagattracties toegankelijker te maken voor consumenten. Tiqets verkoopt toegangskaarten voor momenteel ruim 3000 attracties en musea in meer dan 60 landen. In Nederland bedraagt het aanbod nu ruim 220 locaties. Het aantal werknemers bedraagt ruim 220.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.