10 nieuwe parken voor Landal GreenParks in Duitsland

Internationale vakantieaanbieder Landal GreenParks gaat haar bestaande portfolio van tien parken in Duitsland flink uitbreiden. De expansie start met een nieuw vakantiepark in Beieren in prachtige natuur, aan de rand van stadje Zwiesel, dichtbij skihellingen en volop langlauf- en wandelmogelijkheden. Het park ligt tegen de grens met Tsjechië en niet ver van Oostenrijk.

Het bestaande Ferienpark Arber wordt fasegewijs uitgebreid met de nieuwbouw van 188 recreatiewoningen en wordt het elfde vakantiepark van Landal GreenParks in Duitsland. In de komende maanden worden meer nieuwe vakantieparken in Duitsland bekendgemaakt.

Beierse Woud

Landal Arber ligt in het beschermde natuurgebied van het Beierse Woud, dat samen met het Boheemse Woud het grootste bosgebied van Europa vormt. Het gebied biedt bezoekers naast de frisse berglucht ook het hele jaar door oneindig veel mogelijkheden voor sportieve outdooractiviteiten als wandelen, fietsen, mountainbiken en ’s winters volop mogelijkheden tot skiën en langlaufen.

 

 

“We zijn bijzonder verheugd dit nieuwe park te kunnen toevoegen aan onze ruim 90 bestemmingen. Beieren is voor ons een nieuwe bestemming in een toeristisch zeer aantrekkelijk en populair gebied met prachtige natuur en vele mogelijkheden. We verwachten hier jaarlijks zo’n 200.000 gasten te kunnen ontvangen, die de regio een mooie economische impuls zullen geven,” aldus Dirk Anbeek, algemeen directeur van Landal GreenParks.

 

 

De vakantieaanbieder wil graag verder groeien in Duitsland en is voornemens dit jaar nog meer parken toe te voegen aan haar portfolio. Dirk Anbeek: “Als gevolg van internationale reisbeperkingen door het covid-19 virus, zien we dat Duitse gasten het liefst in eigen land op vakantie gaan. Dit heeft dit jaar bij ons geleid tot een stijging van het aantal boekingen op de Duitse thuismarkt van 300%. Wij verwachten dat dit effect zeker de komende jaren nog een grote rol zal blijven spelen en dus willen we onze gasten meer keuzemogelijkheden bieden.”

Landal Arber

De 188 nieuwe recreatiewoningen worden ontwikkeld en verkocht aan particuliere investeerders door Arber Investment GmbH, een samenwerking tussen Focus on Leisure BV en D&M Arber BV. Er is een lange termijn managementovereenkomst gesloten met Landal GreenParks, die verhuur van de woningen verzorgt. De woningen zijn geschikt voor 2 tot maximaal 12 personen en zullen in een comfort en een luxe variant worden aangeboden. Iedere woning zal voldoen aan de nieuwste standaarden op het gebied van energiezuinigheid en isolatie.

De centrale voorzieningen krijgen een opknapbeurt en als het park compleet is komt er een nieuw centrumgebouw. Het park krijgt bovendien een eigen doorgang naar het naastgelegen gemeentelijke binnen- en buitenzwembad van Zwiesel. Naar verwachting starten de nieuwbouwwerkzaamheden direct na het winterseizoen, met een gefaseerde oplevering in 2021, 2022 en 2023.

Fraaie ligging

De andere Duitse parken van Landal GreenParks liggen in de Eifel, Moezel, Oldenburger Münsterland, Harz, Oostzee, Sauerland en Saarland Hünsruck. In het Boheemse Woud aan Tsjechische zijde heeft Landal een vakantiepark bij Marina Lipno. De parken liggen overal in schitterende natuur en werken economisch nauw samen met de omliggende regio’s.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.