Indoor overnachten in een vintage caravan, strandhuisje of Pipowagen

Dat Covid-19 mensen noopt tot omdenken, gaat ongetwijfeld op voor restaurateur van oude auto’s Willem Megens. Om een oplossing te vinden voor zijn dalende inkomsten met de verkoop van gerestaureerde vintage auto’s besloot de inwoner van Amsterdam om zijn twee passies – reizen en voertuigen – samen te smelten tot een nieuwe concept in de kampeervakantiemarkt: een indoor camping.

Onder de naam Outside Inn realiseerde hij in een leegstaand bedrijfspand in Amsterdam een heuse camping met een keur aan volledige gerenoveerde vintage caravans met nieuw ingebouwde bedden en super-de-luxe matrassen. Behalve caravans staan er ook vijf strakke en in moderne kleuren geverfde strandhuisjes met strandzand voor de deur, en voor romantici is er een Pipo de Clown wagen te boeken. ‘Hier hoef je niet met een wc rol onder de arm in de regen naar een smoezelige sanitaire ruimte te lopen, wij bieden een gloednieuwe en ultramoderne douche- en toiletruimte’, aldus Megens. Om het campingeffect te versterken is de gehele ruimte voorzien van kunstgras en heeft iedere accommodatie voor de deur een eigen zitje. Om de hoek ligt metrostation Van der Made weg die je in 10 tot 15 minuten naar de Nieuwmarkt en het Centraal Station brengt. Outside Inn is gevestigd in de Ellermanstraat 31 in Amsterdam. Prijs vanaf 79,- euro per nacht, de camping is het hele jaar geopend. Nadere info en reserveringen via www.outsideinn.nl.

1000 m² indoor camping

De industriële vormgeving in het oude bedrijfspand met een oppervlakte van 1000 m² is grotendeels intact gehouden. Zo zijn de betonnen kolommen en het dak met lichtkoepels behouden. Als eyecatcher is boven de ingang op het dak een oude hippie caravan geplaatst en tevens een nieuwe luchtverversingsinstallatie om een fris, veilig en gezond binnenklimaat te waarborgen.

 

 

Vintage caravan, nieuw bed

Wie de strak ingerichte caravans nu ziet, zal zich niet realiseren dat het merendeel stokoude en zeer vervallen modellen waren die Megens eigenhandig van binnen volledig gestript en weer ingericht heeft. “Bijkomend voordeel was dat ik daardoor ook op maat gemaakte tweepersoonsbedden kon installeren om een perfecte slaapplek te creëren’, aldus Megens. In de kelderverdieping is een volledige nieuwe natte ruimte gebouwd met luxe sanitaire voorzieningen inclusief vloerverwarming.

Inspiratie voor de strandhuisjes haalde Megens uit Willemstad op Curaçao, de vrijstaande cabanas hebben dezelfde pastelachtige kleuren. Via een houten vlonder over strandzand loop je naar de voordeur, tevens heeft ieder huisje een eigen zitje.

 

 

Faciliteiten

Gratis wifi is beschikbaar en in iedere accommodatie zijn stopcontacten aanwezig. Gasten kunnen desgewenst waardevolle spullen opslaan in een eigen kluisje. Een aparte ruimte in de kelder is omgetoverd tot een relaxruimte met comfortabele fauteuils, boekenkast, een koelkast met fris en een biertap. Of je drinkt daar je eigen meegebrachte dranken. Tevens kun je fietsen – waaronder elektrische – huren om de binnenstad te verkennen of juist de omliggende weilanden – Outside Inn heeft verschillende fietsroutes beschikbaar en informatie over bezienswaardigheden in Amsterdam. Gasten kunnen eveneens kiezen uit 3 ontbijtopties, kosten bedragen 9,50 euro pp. Prettig nieuws voor wie met eigen auto arriveert: parkeren voor de deur is in het weekend en door de week na 18.00 uur gratis.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.