Reisadvies Spanje wordt oranje

Het reisadvies voor heel Spanje en de Canarische Eilanden zal vanaf dinsdag 25-08-2020 00:00 (weer) oranje worden. Dat betekent dat vakantiereizen naar Spanje afgeraden worden.

Dit heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag gemeld via hun website. Door de verslechterde situatie en de toename in het aantal besmetting met corona en op advies van het RIVM wordt het reisadvies Spanje nu oranje.

Het negatieve advies geldt nu voor heel Spanje inclusief de Canarische Eilanden en de Balearen, waaronder het populaire Ibiza en het eiland Mallorca.

Wat de gevolgen zijn voor reizigers die op dit moment nog in Spanje verblijven is nog onduidelijk. Hen wordt verzocht contact op te nemen met de touroperator of vliegtuigmaatschappij. Een oranje kleur betekent dat alle niet noodzakelijke reizen naar Spanje worden afgeraden. Vakantiereizen zijn geen noodzakelijke reis.

Reizigers die terugkomen uit een oranje gebied worden door het RIVM en de overheid dringend aanbevolen om 10-dagen in (thuis)quarantaine te gaan.

 

 

Reizigers met vragen kunnen ook digitaal terecht bij het Spaanse Verkeersbureau via onderstaand formulier:

Neem contact op met Verkeersbureau Spanje

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mailadres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Schrijf je vraag in het Engels.
Ik wil graag Nederlandstalige tips over Spanje ontvangen*

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.