Nederlander fietst 900 km om nieuwe Deense achtbaan uit te proberen

“Saven”, de nieuwste aanwinst van familiepark Fårup Sommerland en op dit moment de enige achtbaan in Denemarken die zowel vooruit als achteruit gaat, was voor Kaj de aanleiding om deze zelf met eigen ogen te aanschouwen. Na een fietstocht van tien dagen langs de Deense kust kon hij de attractie, waar hij aan mee heeft geholpen te bouwen, eindelijk zelf uitproberen.

Fietsavontuur

Kaj over zijn fietsavontuur: “Over verharde en onverharde wegen leidde de kustroute vanuit Hoyer ons door vissersdorpjes, langs bossen en heides en natuurlijk prachtige stranden richting Skagen. De hete zomer maakte de route nog wat zwaarder, maar daarentegen zorgde de zon ook voor prachtige uitzichten. Wat de tocht ook onvergetelijk maakt is de vriendelijkheid van de Denen, altijd behulpzaam en zeer galant in het verkeer, wat wel echt een pré is voor een fietsvakantie. Wat de fietstocht natuurlijk helemaal compleet maakte is de combinatie met m’n werk en m’n passie, achtbanen. Het was dan ook een geweldige belevenis om na zo veel kilometers de nieuwe Vekoma achtbaan van Fårup Sommerland te kunnen ervaren.”

 

 

“Saven” (Deens voor zaag) is de nieuwste familieachtbaan van Fårup Sommerland in Noord-Jutland met een hoogte van 24 meter. Het is de enige achtbaan in Denemarken die zowel vooruit als achteruit beweegt en is geschikt voor iedereen boven de 95 cm. Tot 120 cm is een volwassen begeleider vereist. Vekoma, waar Kaj de Vries werkzaam is als technisch ingenieur, is het Nederlandse bedrijf achter het ontwerp. Het vormde voor Kaj een mooie reden om de achtbaan met eigen ogen te zien in combinatie met een fietsvakantie in Denemarken. Naast “Saven” zijn ook “Mineekspressen” en “Orkanen” van de hand van Vekoma.

 

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.