Nazomeren op Paleis Het Loo

September wordt dé Nazomermaand op Paleis Het Loo; er is echt van alles te doen. De gehele maand staat in het teken van de leukste nazomerweekenden in de buitenlucht. Elk weekend wat anders, voor ieder wat wils, met een bijzonder slotweekend! Nog even van de frisse lucht en het buiten zijn genieten voordat de herfst zijn intrede doet.

Tuinweekend op 5 en 6 september

Het eerste septemberweekend staat in het teken van de tuin. Een mooiere plek voor dit weekend dan in de paleistuinen, geroemd als het grootste collectiestuk van het museum, is er natuurlijk niet.

 

 

Kleurrijke bloemen en de ruisende fonteinen zijn het decor in het eerste weekend van september. In de paleistuin vertellen onder meer conservator Renske Ek, tuinadviseur Willem Zieleman en tuinhistoricus Lenneke Berkhout de mooiste tuinverhalen, bijzondere weetjes over de planten en delen inspiratie voor de eigen tuin.

 

 

In de paleistuin bieden lokale tuinspecialisten, imkers en tuinkenners – waaronder Stadsakkers- allerlei streekproducten aan. Ook er is een botanische kunstenaar die bezoekers een inkijk geeft in de kunst omtrent planten en bloemen. In de paleistuinen kunnen kinderen en ouders op familiespeurroute en brengt de buitenbingo veel zoekplezier. Op 5 september worden de tuinverhalen getolkt in Nederlands Gebarentaal (NGT).

Barok & Bach op 12 en 13 september

Het tweede weekend van september staat in het teken van Barok & Bach. Naast een zorgvuldig samengesteld repertoire van klassieke muziek op de Aanspanplaats, is er een Barok-wandeling onder begeleiding door de paleistuin.

Dat de paleistuin prachtig is om vast te leggen, daar hadden ze al kijk op in de 17e eeuw. Het prachtige licht en de kleurrijke planten vormden toen al inspiratie. De mooiste plekken om vast te leggen zijn aangegeven met gouden fotolijsten. Al met al; een heerlijk weekend in het teken van genieten van kunst en cultuur.

Septemberbrocante op 18, 19 en 20 september

De gezellige Pinksterbrocante is verplaats naar deze nazomermaand. Op het Stallenplein van Paleis Het Loo vindt in het derde septemberweekend op vrijdag, zaterdag en zondag de sfeervolle brocante fair plaats. Tal van brocanteurs uit Nederland en België brengen hun brocante naar Paleis Het Loo. Een heerlijk weekend struinen op zoek naar authentieke en eigentijdse woondecoraties én tuinaccessoires.

Muziek op Zondag

Net zoals elke laatste zondag van de zomermaanden, vindt ook tijdens het laatste weekend van september Muziek op Zondag plaats. Dit jaar, op 27 september, brengt het Nationaal Jeugdorkest het ensemble Ongestreken ten gehoren.

Muziek op Zondag wordt onderdeel van het laatste september weekend, dat in teken staat van een weekend vol verrassing, verwondering en verbazing. Hierdoor zijn de kaartjes voor deze Muziek op Zondag niet los verkrijgbaar, hou daarom de ticketshop en de website van Paleis Het Loo in de gaten voor meer informatie.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.