Markering 30 jaar Delta naar Schiphol tijdens de covid-19 crisis

Delta Air Lines vliegt deze zomer al dertig jaar naar Schiphol, ook tijdens de Covid-19 pandemie. Een jubileum dat ten tijde van de wereldwijde reisbeperkingen niets meer dan een historisch moment is.

30 jaar, 10 bestemmingen, vele vliegtuigtypen

Delta start in de zomer van 1990 met lijnvluchten van Schiphol naar Atlanta, uitgevoerd per Lockheed Tristar. Dertig jaar verder – gemeten voor de corona uitbraak – bedient de airline niet minder dan 10 Amerikaanse bestemmingen met 21 dagelijkse vluchten vanaf Schiphol. In die periode zijn ruim 32 miljoen reizigers vervoerd en met zo’n 10 verschillende vliegtuigtypen waaronder de ‘Queen of the Skies’ Boeing 747. En is de maatschappij een van de oprichters van de succesvolle luchtvaartalliantie Skyteam, waarvan ook KLM lid is.

 

 

Als wereldleider op het gebied van veiligheid, innovatie, betrouwbaarheid en klantervaring bewijst Delta zich ook tijdens deze crisis; met de nadruk op gezondheid en veiligheid van reizigers en medewerkers. Daarom is Delta sinds het begin van de Covid-19 pandemie doorgegaan om de industriestandaard van schoon naar het hoogste niveau te tillen en de reiziger letterlijk meer ruimte te geven tijdens de reis.

 

 

Deze nieuwe divisie werkt nauw samen met het Center for Decease Control & Prevention (de ‘Amerikaanse RIVM’), WHO en Mayo Clinic. Mayo Clinic is een non-profit academisch centrum gespecialiseerd in complexe medische zorg. Mayo speelt een belangrijke rol bij het testen van de Delta employees, maakt analyses en doet aanbevelingen om de veiligheid op de werkplek te optimaliseren en de reiziger te beschermen. Het aantal positief op Covid-19 geteste medewerkers ligt bijna 5 keer lager dan het gemiddelde aantal besmettingen in de VS.

Flexibiliteit en verminderde capaciteit aan boord

Delta heeft een aantal maatregelen ingevoerd die gericht zijn op het bieden van veel flexibiliteit en een gerust gevoel. Klanten die hun Delta reservering willen wijzigen kunnen dat doen op delta.com. Mocht een vlucht zeer vol zitten, ontvangen reizigers een notificatie met de mogelijkheid omgeboekt te worden op een minder volle vlucht. Standaard beperkt Delta de capaciteit aan boord door stoelen leeg te houden en zo voldoende afstand tussen passagiers te garanderen. Naast alle maatregelen die worden genomen, zoals volledige desinfectering voor elke vlucht, het verplicht dragen van mondkapjes aan boord en het van achter naar voren aan boord gaan zodat passagiers elkaar zo min mogelijk op korte afstand hoeven te passeren. De HEPA filters aan boord filteren meer dan 99.9% van de fijne deeltjes inclusief virussen en bacteriën.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.