Fietsen door het Paderborner Land

Wie in inspiratie op wil doen voor een fietsvakantie net over de grens, moet zeker het Paderborner Land aan het lijstje toevoegen. In deze vakantieregio in het Teutoburgerwoud waan je je ver van het massatoerisme in schilderachtige landschappen met een rijke geschiedenis en verrassende bezienswaardigheden.

Wil je alle mooie plekjes van de fietsregio Paderborner Land meepikken in één fietsvakantie, kies dan voor de Paderborner Land Route. De Paderborner Land Route is een van de 35 bekroonde fietsroutes van Duitsland en ontving onlangs opnieuw 3 kwaliteitssterren van de Duitse Fietsersbond.

De populaire rondweg is 245 kilometer lang en verbindt sinds 2006 de pareltjes van het Paderborner Land. De zes verschillende etappes nemen je mee door de contrastrijke landschapen van de Senne, het Sauerland, het Teutoburgerwoud en het Eggegebergte. De Paderborner hoogvlakte wordt gekenmerkt door statige beukenbossen en uitgestrekte vlaktes. De bronnen van de Ems, het klooster Dalheim en de Paderborner kathedraal, zijn maar enkele van de hoogtepunten die je onderweg tegenkomt.

De route brengt fietsers ook naar de centra van alle steden. Hoogtepunt is Paderborn zelf, een moderne, waterrijke stad met een rijke historie. Als je de tijd hebt, moet je zeker het grootste computermuseum ter wereld, het HeinzNixdorf Museumsform, de Paderborner Dom en de bron van de Pader bezoeken. Naast Paderborn zijn ook de wat kleinere steden Büren, Delbrück en de kuuroorden Bad Lippspringe en Bad Wünnenberg een bezoek waard.

Langs de route vind je een ruim aanbod aan cafeetjes, restaurants, biertuinen en gezellige terrassen waardoor je uitgebreid kunt kennismaken met de verrassende Westfaalse keuken. Hier proef je de regionale specialiteiten zoals het Paderborner Landbrood en -bier en de asperges uit Delbrück.

 

 

Kies je ervoor om de hele route te fietsen, dan kun je een zesdaags arrangement boeken. Hier zijn naast overnachtingen ook bagagetransfer en lunchpakketten inbegrepen. Wil je een of meerdere van de 6 losse trajecten fietsen, dan kun je terecht bij de een van de Bett&Bike-bedrijven, die speciaal zijn gericht op fietsers. Onderweg zijn er verschillende oplaadpunten voor e-bikes beschikbaar.Booking.com

 

 

Veel handige informatie over de Paderborner Land Route, zoals GPS-gegevens, brochures, kaarten en accommodaties vind je op de site.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.