Reisadviseurs ontdekken het ‘nieuwe reizen’ met coronamaatregelen

Diverse reisadviseurs van D-reizen maakten deze maand, op uitnodiging van reisorganisatie TUI, inspectiereizen naar het Griekse Zakynthos en het Spaanse Mallorca. Doel van de reizen: zélf ervaren wat het ‘nieuwe reizen’ met coronamaatregelen inhoudt en ontdekken hoe het er op deze twee populaire zonbestemmingen nu aan toe gaat.

Vliegen met een mondkapje

“Vliegen met een mondkapje op is natuurlijk even wennen, maar het is allemaal prima te doen. Op de luchthavens en in de accommodaties is alles goed geregeld en toeristen worden overal met open armen ontvangen. Hierdoor hadden wij direct weer het vakantiegevoel te pakken”, aldus de reisadviseurs bij terugkomst.

 

Lees ook dit artikel: Bekijk het aanbod van D-reizen

 

Dat het nieuwe reizen wel wat aanpassingen met zich meebrengt, wordt duidelijk op Schiphol, waar het dragen van een mondkapje verplicht is. Daarnaast wijzen speciale vloerstickers reizigers er op om 1,5 meter afstand te houden. Het inchecken en boarden gebeurt in kleine groepjes en verloopt soepel en snel. Tijdens de vlucht mag het mondkapje niet af en wordt passagiers gevraagd niet in de gangpaden te gaan staan. Na de landing verlaten de passagiers in fases, rij voor rij, het toestel.

 

 

Gezondheidsverklaring

Zowel op Zakynthos als op Mallorca moet iedere vakantieganger in het bezit zijn van een gezondheidsverklaring omdat hier op de luchthaven naar gevraagd kan worden. De verklaring is eenvoudig voor vertrek online in te vullen. In de accommodaties is alles erop gericht om gasten een zo aangenaam en prettig mogelijk verblijf te bieden. Er zijn uiteraard wel de nodige voorzieningen getroffen. Zo staan er bij de entree desinfectiezuilen of zeepdispensers, worden de kamers extra goed schoongemaakt en draagt het personeel handschoenen en mondkapjes. Bij sommige accommodaties kun je in het restaurant bij het buffet zelf eten pakken of regelen de koks dit voor je. Verder kunnen gasten gebruikmaken van het zwembad en de ligbedden, die logischerwijs wel wat verder uit elkaar staan.

Restaurants en stranden

Hoewel het nog erg rustig is op Zakynthos en Mallorca openen steeds meer restaurants, winkels en barretjes hun deuren en komt het toerisme weer langzaam op gang. Ook op de stranden is het nog niet echt druk, maar dat is geen straf; je hebt juist nu alle ruimte voor jezelf. Een aantal reisadviseurs greep de mogelijkheid aan om met een huurauto op pad te gaan om de bekende toeristische trekpleisters van de eilanden te bezoeken, zoals de hoofdstad, kleine haventjes, gezellige dorpjes of mooie baaien. Ook dat kan in deze tijd prima, zo bleek.

Ondergaande zon op Mallorca

Klant gericht informeren

Alle ervaringen worden door de reisadviseurs gedeeld met hun collega’s maar óók met klanten. Juist omdat een aantal klanten soms twijfelt om weer een vakantie te boeken. “Klanten hebben hele specifieke vragen en willen van ons exact weten wat zij kunnen verwachten. Zowel bij de reis zelf als op de bestemming of bij een accommodatie.

Wij kunnen klanten duidelijk maken dat reizen weer heel goed mogelijk is en niets een fijne vakantie in de weg hoeft te staan.

Door onze kennis en ervaring geven wij gericht informatie en kunnen daarmee eventuele twijfels bij de klant wegnemen. Ook als er ineens iets wijzigt op een bestemming of in een accommodatie, denk aan het versoepelen of aanscherpen van de genomen coronamaatregelen, kunnen klanten op ons rekenen. Zij worden daarvan door ons direct op de hoogte gebracht”, aldus de reisadviseurs.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.