Emirates maakt belofte waar en biedt vertrouwen om te reizen

In de afgelopen 2 maanden heeft Emirates bijna 650.000 restitutieverzoeken verwerkt, waarbij meer dan € 458 miljoen euro aan reizigers is terugbetaald. Emirates is haar belofte nagekomen om de restituties snel te verwerken nadat de Covid-19 pandemie de reisplannen voor miljoenen reizigers over de hele wereld verstoorde.

Opvoering terugbetalingscapaciteit

In april kondigde Emirates aan haar terugbetalingscapaciteiten op te voeren en de achterstand tegen augustus weg te werken. Dit ging op dat moment om bijna een half miljoen restitutieverzoeken. De luchtvaartmaatschappij heeft dat doel begin juni overschreden, nadat de verwerkingscapaciteit werd verhoogd van gemiddeld 35.000 verzoeken per maand tot bijna 200.000.

 

 

Adnan Kazim, Emirates Chief Commercial Officer, zegt: “Deze pandemie is een gebeurtenis die niemand verwachtte, zowel reizigers als de luchtvaart- en reisindustrie worden hard geraakt. Onze reizigers zijn ons door de jaren heen gaan vertrouwen en dat waarderen we enorm. Het zijn moeilijke tijden voor iedereen, maar we doen er alles aan om te doen wat goed is voor onze passagiers. Daarom hebben we geld afgeschermd om terugbetalingen te honoreren en in middelen geïnvesteerd om de verwerking van deze verzoeken te versnellen. Onze gemiddelde verwerkingstijd voor terugbetalingen is teruggebracht van 90 dagen naar 60 dagen, en aangezien we een kleiner aantal nieuwe verzoeken zien, verwachten we dat dit percentage verder zal verbeteren.

 

 

We hebben nog steeds meer dan een half miljoen restitutieverzoeken om te verwerken en we verwachten deze binnen twee maanden te hebben afgehandeld. We willen onze reizigers bedanken voor hun geduld en vertrouwen, en voor degenen die ervoor gekozen hebben om hun ticket te behouden of om te boeken naar een latere reisdata – we kijken ernaar uit om jullie binnenkort aan boord te verwelkomen.”

Naast terugbetalingen herziet Emirates voortdurend haar boekingsbeleid en reisproducten, om reizigers meer vertrouwen te bieden bij het plannen en boeken van hun reizen.

Flexibiliteit en zekerheid

Emirates biedt reizigers momenteel vluchten naar meer dan 50 steden, met efficiënte verbindingen tussen Amerika, Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië-Pacific via de hub in Dubai. Dubai heeft onlangs aangekondigd vanaf 7 juli 2020 weer internationale bezoekers te verwelkomen. Zie hier voor meer informatie over reisvereisten voor internationale bezoekers.

Met de geleidelijke heropening van de grenzen in de zomer, heeft Emirates haar boekingsbeleid herzien om reizigers meer flexibiliteit en vertrouwen te bieden bij het plannen van hun reis. Reizigers die vóór 31 juli 2020 een Emirates-ticket kopen om op of voor 30 november 2020 te reizen, kunnen gebruik maken van deze volledig flexibele voorwaarden wanneer een Flex of Flex-plus tarief geboekt wordt, of als reisplannen gewijzigd worden vanwege Covid-19 gerelateerde vlucht- of reisbeperkingen (van toepassing op alle boekingen):

  • Gratis datumwijziging voor reizen in dezelfde klasse naar geboekte bestemmingen, of van of naar Dubai
  • Gratis omboeken naar een alternatieve Emirates bestemming in dezelfde regio, of van of naar Dubai
  • Verlengde geldigheid van tickets voor twee jaar vanaf de aankoopdatum voor toekomstig gebruik
    Omzetten van de ticketwaarde in een reischeque die gebruikt kan worden als tegoed voor toekomstige reisaankopen bij Emirates. Dit biedt flexibiliteit om reisplannen op een later moment te plannen.
  • Emirates passagiers wiens reisplannen worden verstoord door Covid-19 gerelateerde vlucht- of reisbeperkingen, kunnen eenvoudig reisvouchers of restituties aanvragen via een online formulier op de website van Emirates, of contact opnemen met hun reisbureau voor hulp.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.