Nederlandse vrouw maakt zich klaar voor de zomer en koopt massaal badmode

Na de intelligente lockdown en het versoepelen van maatregelen, begint Nederland weer hoop te krijgen en plannen te maken voor deze zomer. Dit is goed zichtbaar in het koopgedrag bij OTTO. Waar aan het begin van de coronacrisis met name veel producten werden verkocht binnen de hairstyling- en fitness-segmenten, zien we nu een sterke toename in de verkoop van badmode.

Impact van coronacrisis op koopgedrag badmode

De impact van Covid-19 op het kopen van badmode is duidelijk zichtbaar. OTTO ziet de verkopen van badpakken, bikini’s en strandmode flink dalen vanaf maart. De crisis en bijbehorende maatregelen zorgen voor onzekerheid voor de zomermaanden. Normaliter groeit de badmodeverkoop juist verder vanaf maart. Het goede nieuws: vanaf de aangekondigde versoepelingsplannen in week 19 stijgt het vertrouwen en daarmee ook de verkoop van badmode, zelfs tot boven het niveau van 2019. Bij OTTO verwachten ze dat de groei door zal zetten:

“Ook in juni zien we dat het aantal verkopen al boven verwachting ligt”

aldus Kristel Kapitein, Online Shop- & Category Manager van de website. Of we nu op vakantie gaan of een zwembad in de tuin hebben gezet: de Nederlander maakt zich klaar voor de zomer.

 

 

Lagere uitgaven per aankoop

Toch is de Nederlandse vrouw wel nog voorzichtig in haar aankoopgedrag: gemiddeld gezien geeft zij minder uit aan badkleding dan voorgaande jaren. De gemiddelde uitgave ligt €0,72 onder vorig jaar, maar nog steeds rond €52,- per aankoop.

Driekwart Nederlandse vrouw kiest voor bikini

De bikini is al jaren favoriet onder de Nederlandse vrouw. Ook dit jaar steekt dit meest populaire badmode-artikel er met 73% van alle badmode-aankopen met kop en schouders bovenuit: het hoogst in de afgelopen 4 jaar. Het badpak zagen we de afgelopen jaren in populariteit toenemen.

 

 

In 2020 blijft dit nog achter, maar wellicht wachten de badpakkopers nog even af. Waar voorgaande jaren nog bijna 20% van de vrouwen voor een badpak koos, is het dit jaar nog maar 15%. De bikini is het populairst bij vrouwen onder de 50, daarboven kiezen ze steeds vaker voor een badpak.

Badmodetrends 2020

Kijk naar de verkoopcijfers en de trends voor het komende badmodeseizoen worden direct duidelijk. Zo zien we dit jaar de volgende trends voor je bikini of badpak: ‘animal prints’, ‘boho chic’ en ‘army green’. We gaan naar de jungle of naar Ibiza met onze badmode, ook al kunnen we er fysiek misschien niet heen. Van dierenprintjes tot kleurrijke, bohemian prints. Dé trendkleur van 2020 is legergroen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.