3 tips voor een gezinsvakantie in het Teutoburgerwoud

Nu Duitsland weer toegankelijk is, plannen steeds meer mensen een vakantie naar onze oosterburen. Op een uur rijden vanaf de grens vind je de ideale vakantieregio voor het hele gezin; het Teutoburgerwoud. Bij velen staat het Teutoburgerwoud bekend als een rotsachtige regio, maar het kent ook veel vlakke gebieden waar je heerlijk kunt fietsen en onderweg allerlei bezienswaardigheden tegenkomt. Dat het Teutoburgerwoud een aantrekkelijke fietsregio is voor het hele gezin bewijzen deze drie routes.

Met het hele gezin rond Gütersloh

In het westen van het Teutoburgerwoud ligt Gütersloh, een historisch vakwerkstadje in een vlakke omgeving. Rondom de stad is fietsroute aangelegd die speciaal is gemaakt voor gezinnen. Deze avontuurlijke route is op te delen in twee deelroutes; de noordlus en de zuidlus, met volop leuke attracties langs de route. Zo fiets je met de noordlus langs het brandweermuseum en kun je iets verderop een ritje met de stoomlocomotief Mühlenstroth maken. Bij het zwembad “Nordbad” en in het Mohns Park kunnen de kinderen even heerlijk uitrazen. Ook de zuidlus zit vol avontuurlijke stops zoals het recreatiepark Wapelbad en het stadspark met de botanische tuinen. Met beide lussen fiets je over goed uitgezette en veilige fietspaden. Onderweg liggen veel kindvriendelijke cafeetjes en restaurants voor een korte pauze.

 

Lees ook dit artikel: Museumpark Archeon is weer open

 

Paderborner Land Route

Deze route brengt je dwars door het hele Paderborner Land, een deelregio van het Teutoburgerwoud. Je kunt deze 245 kilometer lange route heel gemakkelijk opdelen in kleine stukjes en onderweg kom je langs een hoop kindvriendelijke bezienswaardigheden. Zo kun je een rondje fietsen rondom het grote Aabach-stuwmeer; hier kun je trouwens ook fijn wandelen, skaten picknicken, en bezoek je bij Büren de Wewelsburg, de enige driehoekige burcht van Duitsland met veel activiteiten voor kinderen. Een ander hoogtepunt is de Gartenschau Bad Lippspringe, een bont landschapspark met veel speelgelegenheden en sinds kort zelfs een unieke Gruffalo-route! De route brengt je langs een hoop historische steden, waarvan Paderborn het hoogtepunt is, met een uitgebreid aanbod aan gezellige restaurants, biertuinen en geschikte accommodaties speciaal voor fietsers.

 

 

Paderborner Seentour

Deze fietsroute neemt je mee door het noordelijke stadsdeel van Paderborn en langs de zeven mooiste (recreatie)meren van de regio. Met al dat water is deze route ideaal voor waterratten! De route is 26 kilometer lang, maar doordat er onderweg zo veel te beleven valt, kun je er rustig een paar dagen over doen. De grootste recreatieplassen zijn de Lippesee en de Padersee, waar je naast zwemmen ook kunt surfen, waterfietsen en spelen op het strand. Niet alleen het vele water is wat deze route zo leuk maakt voor kinderen; de Paderborner Seentour is ook nog eens bekend om zijn vele speeltuinen langs de route. Vlakbij Paderborn ligt het Heinz Nixdorf Museumsforum, het grootste computermuseum ter wereld met wisselende exposities waar kinderen zich urenlang kunnen vermaken. Een absolute aanrader! Ook Schloss Neuhaus is een bezoek waard.

Onderweg naar het Teutoburgerwoud

Gütersloh en Paderborn liggen in het zuidwesten van het Teutoburgerwoud zijn vanaf de grens binnen anderhalf uur te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Langs de routes kun je overnachten in verschillende accommodaties waar een gepaste afstand tot andere gasten goed te realiseren is – van camping, kleinschalige “Bett & Bike-bedrijven” tot vrijstaande vakantiehuisjes.

Een overzicht van kaarten en fietsroutes vind je in de Nederlandse fietsbrochure die gratis te bestellen en te downloaden is via de website.

Op deze website vind je ook actuele informatie rondom het coronavirus en de bijbehorende maatregelen van horecagelegenheden, bezienswaardigheden en routes.

Deze drie gezinsroutes zijn te downloaden in de Teutonavigator, de interactieve kaart van het Teutoburgerwoud. Ook kun je met behulp van de Teutonavigator je eigen route samenstellen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.