Nederlander verlangt naar zonvakantie en heeft daar ook budget voor

Uit een representatief onderzoek onder Nederlandse reizigers bij lezers van Verkeersbureaus.info en relaties van de persoonlijke reisadviseurs van Travel Counsellors, blijkt dat Nederlandse reizigers verlangen naar een zonvakantie en daar zelfs budget voor hebben, een gedeelte zelfs meer dan voor de corona crisis. Ook geeft bijna 90% aan dat de volgende vakantie binnen Europa zal zijn. Een grote meerderheid ziet nu liever concrete reisinformatie en reis-aanbiedingen in plaats van de “We will Wait for You” campagnes die veel bestemmingen voeren.

 

Europa is populair

89.7% van de respondenten geeft de voorkeur aan een vakantie binnen Europa de komende 6 maanden. Tegen de verwachting in kiest slechts 20.9% voor een vakantie in Nederland. 12.2% kiest voor Spanje, Duitsland (11.6%), Frankrijk (10.4%), Griekenland (8%), Oostenrijk (5%), Portugal (4%). Opvallend is dat slechts 3% voor België en 2% voor Italië kiest. Tot slot kiest 1.5% voor Zweden.

 

Bij de reizigers die aangeeft buiten Europa op vakantie te gaan is Thailand het populairste met 10%. Amerika en Curaçao delen de 2e plek met elk 8.9%. Canada staat op de 3e plek met 5%.

De Nederlander wil zon

In grote getale verlangt men naar de zon. Maar liefst 36.8% geeft in het onderzoek aan graag een zonvakantie te willen boeken. Een stedentrip is ook populair met 18.4%. Een natuurvakantie (16.8%), sneeuwvakantie (13.4%) en culturele vakantie (8.4%) zijn wat minder populair bij de Nederlanders.

Grote twijfel over wintersport

De wintersportvakantie lijkt dit jaar niet heel aantrekkelijk voor een groot gedeelte van de respondenten. Zeker 76.9% twijfelt over de wintersport voor het seizoen 2020/2021. Bij de mensen die aangeeft wel op wintersport te gaan zijn dit de bestemmingen: Oostenrijk (43.1%), Duitsland (20.3%), Frankrijk (16.2%), Italië (12.3%) en Zwitserland (8.2%).

 

Meer budget beschikbaar dan voor de crisis

Heel goed nieuws voor de reisbranche is dat 82.1% hetzelfde budget heeft voor een vakantie. 6.6% geeft aan zelfs méér budget te hebben dan voor de COVID-19 crisis.

 

Inspiratie campagnes door verkeersbureaus

Heel veel verkeersbureaus van bestemmingen voeren op dit moment “Bezoek ons later” campagnes op TV, YouTube en social media. Daarin wensen ze de reiziger een goede gezondheid wensen en hopen hen later weer terug te zien als reizen weer veilig is.

 

Voorbeelden zijn #wehopetoseeyousoon van Curaçao, #SpainWillWait van Spanje, #CantSkipHope van Portugal en de algemeen gebruikte slogan “Dream now, visit later”.

30% van de ondervraagden geeft aan deze boodschap niet te waarderen. 40% van die mensen zou er zelfs liever minder van willen zien en ziet liever concrete informatie over het corona-beleid op de bestemming (44.5%) en reisaanbiedingen voor dit seizoen (17.9%) en volgend vakantieseizoen (22.1%).

Wat zijn betrouwbare informatiebronnen?

33.1% van de reiziger gebruikt nieuwssites zoals Nu.nl, Verkeersbureaus.info, of de Telegraaf als hun belangrijkste nieuwsbron over corona en reizen. De site van de Nederlandse overheid is ook een betrouwbare en vaak geraadpleegde bron (21.7%) en in mindere mate de website van een bestemming (15.1%) en sites van touroperators en social media (beide 14.8%). Blogs (0.5%) worden nagenoeg niet gelezen voor deze informatie.

 

Over Verkeersbureaus.info

Verkeersbureaus.info is de reisinspiratie website voor Nederlandstalige reizigers. De missie van Verkeersbureaus.info is om bezoekers te voorzien van betrouwbare informatie over hun bestemming. Jaarlijks inspireert het platform meer dan 5 miljoen reizigers via de website, social media, nieuwsbrieven en de Insider Travel Guides.

Over Travel Counsellors
Travel Counsellors is één van de grootste onafhankelijke reisondernemingen ter wereld, opgericht in 1994 en ontwikkeld tot een netwerk van meer dan 1800 vanuit huis werkende zelfstandige reisadviseurs in 7 landen.

 

Het persbericht en de grafieken kunnen opgevraagd worden bij Patrick Mulder via patrick.mulder@verkeersbureaus.info of door te bellen naar 020-2611815.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.