Ryanair wil per 1 juli 40% van de vluchten gaan uitvoeren

Ryanair, Europa’s grootste low-fare luchtvaartmaatschappij, heeft vandaag (dinsdag 12 mei) plannen aangekondigd om vanaf woensdag 1 juli 2020 terug te keren naar 40% van de normale vluchtschema’s, onder voorbehoud van het opheffen van overheidsbeperkingen voor intra-EU-vluchten en het nemen van effectieve volksgezondheidsmaatregelen op zijn plaats op luchthavens. Ryanair zal een dagelijks vluchtschema van bijna 1.000 vluchten uitvoeren, waarmee 90% van het pre-Covid-19-routenetwerk wordt hersteld.

Volledige details van deze routes, frequenties, vluchttijden en promotieprijzen zijn beschikbaar op de site. Sinds de vliegbeperkingen van Covid-19 medio maart, heeft Ryanair een dagelijks skeletprogramma van 30 vluchten tussen Ierland, het VK en Europa. Vanaf juli zal Ryanair opnieuw vliegen vanaf de meeste van de 80 bases in heel Europa. Er zullen minder dagelijkse / wekelijkse frequenties op hoofdlijnen zijn, aangezien Ryanair werkt aan het herstellen van sommige diensten op het grootste aantal routes, in plaats van hoogfrequente diensten op een klein aantal.

Ryanair heeft ook een terugkeer naar vliegende video vrijgegeven (klik hier) of bezoek de homepage van Ryanair, waarbij passagiers worden aangemoedigd om effectieve gezondheidsmaatregelen in acht te nemen om het Covid-19-virus te beperken. Deze omvatten minder ingecheckte tassen, online inchecken, het downloaden van de instapkaart naar de smartphone van de passagier, evenals het ondergaan van temperatuurcontroles bij de ingang van de luchthaven en het dragen van gezichtsmaskers / bedekkingen te allen tijde in de terminal en aan boord van vliegtuigen. Alle Ryanair-vliegtuigen zijn uitgerust met HEPA-luchtfilters (vergelijkbaar met die gebruikt in kritieke ziekenhuisafdelingen) en alle binnenoppervlakken van vliegtuigen worden elke nacht gedesinfecteerd met chemicaliën, die meer dan 24 uur werkzaam zijn. Hoewel temperatuurcontroles en gezichtsmaskers / bedekkingen de hoeksteen zijn van deze gezonde terugkeer naar de dienst, zal sociale afstand op luchthavens en aan boord van vliegtuigen worden aangemoedigd waar dat mogelijk is.

Aan boord van het vliegtuig draagt ​​het cabinepersoneel van Ryanair gezichtsmaskers / bedekkingen en wordt een beperkte service aan boord aangeboden van voorverpakte snacks en drankjes, maar geen contante verkoop. Alle transacties aan boord zijn contantloos. Wachtrijen voor toiletten is ook aan boord verboden, hoewel toilettoegang op verzoek aan individuele passagiers wordt verstrekt. Ryanair moedigt passagiers aan om regelmatig met de hand te wassen en handontsmettingsmiddelen te gebruiken in luchthaventerminals.

Als tijdelijke verdere maatregel op het gebied van de volksgezondheid, terwijl de EU-staten uit hun respectievelijke vergrendelingen van Covid-19 komen, zal Ryanair van alle passagiers die in juli en aug vliegen eisen dat ze (bij het inchecken) details invullen over hoe lang hun geplande bezoek zal duren , en ook hun adres tijdens een bezoek aan een ander EU-land, en deze contactgegevens zullen aan de EU-regeringen worden verstrekt om hen te helpen toezicht te houden op de isolatieregels die zij van bezoekers op vluchten binnen de EU verlangen.

 

Lees ook dit artikel: Lees alles over Ryanair

 

Eddie Wilson, CEO van Ryanair, zei: “Het is belangrijk voor onze klanten en onze mensen dat we vanaf 1 juli terugkeren naar een aantal normale schema’s. Regeringen in heel Europa hebben een blokkering van 4 maanden ingevoerd om de verspreiding van het Covid-19-virus te beperken. Na 4 maanden is het tijd om Europa weer aan het vliegen te krijgen, zodat we vrienden en families kunnen herenigen, mensen weer aan het werk kunnen laten en de Europese toeristenindustrie, die zoveel miljoenen banen oplevert, opnieuw kunnen opstarten.

Ryanair zal nauw samenwerken met de volksgezondheidsautoriteiten om ervoor te zorgen dat deze vluchten waar mogelijk voldoen aan effectieve maatregelen om de verspreiding van Covid-19 te beperken. Zoals al in Azië is aangetoond, zijn temperatuurcontroles en gezichtsmaskers / bedekkingen de meest effectieve manier om dit op korte afstand (1 uur) binnen de interne markt van Europa te bereiken.

Nu de Europese staten een geleidelijke terugkeer naar het normale leven toestaan, verwachten we dat dit de komende weken en maanden zal evolueren. Met nog meer dan 6 weken te gaan tot 1 juli, is Ryanair van mening dat dit de meest praktische datum is om de normale vluchtschema’s te hervatten, zodat we vrienden en families kunnen herenigen, pendelaars weer aan het werk kunnen en die op toerisme gebaseerde economieën zoals zoals Spanje, Portugal, Italië, Griekenland, Frankrijk en anderen, om te herstellen wat er over is van het toeristisch seizoen van dit jaar.

 

 

Stoelen op al deze vluchten zijn vanaf 1 juli te koop op de site, voor prijzen vanaf slechts € 19,99 enkele reis. We zullen nauw blijven samenwerken met volksgezondheidsinstanties om onze mensen en passagiers aan te moedigen praktische en effectieve stappen te ondernemen om de verspreiding van het Covid-19-virus te beperken, in het belang van onze passagiers, onze mensen en onze gemeenschappen ”.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.