De TUI reisbureaus gaan vanaf woensdag 6 mei weer gefaseerd open

Na zeven weken sluiting, openen op woensdag 6 mei een aantal TUI reisbureaus weer de deuren en zijn klanten op afspraak van harte welkom. In eerste instantie gaan tien reisbureauss open, uiteraard conform de geldende veiligheids- en hygiënemaatregelen, zodat er op een veilige manier gewerkt kan worden.

Persoonlijk contact

Nico van der Veer, Directeur Reisbureaus en Mobiele Reisagenten TUI Nederland: “Op dinsdag 17 maart jl. hebben we uit bescherming van onze klanten en medewerkers de deuren van onze 140 reisbureaus gesloten. De dienstverlening is sindsdien wel gewoon doorgegaan via email en telefoon. Maar we merken dat er behoefte is aan persoonlijk contact en face-to-face gesprekken. Daarnaast zien we dat mensen meer gewend zijn aan en vertrouwd raken met de maatregelen. Reden voor ons om vanaf vandaag onze reisbureaus gefaseerd te gaan openen”.

 

 

Maatregelen en materialen

De reisbureaus zijn voorzien van alle materialen die nodig zijn om aan de RIVM-richtlijnen te voldoen, zoals een plexiglas scherm, een paal met handgel en stoelhoezen die makkelijk zijn schoon te maken. De oppervlakte van de reisbureaus biedt bovendien de gelegenheid om 1,5 meter afstand te kunnen houden. Daarnaast is er een door RIVM goedgekeurd protocol opgesteld met gedragsregels voor zowel klant als medewerker. Er wordt gewerkt met twee medewerkers in het reisbureau en er worden maximaal twee personen tegelijkertijd ontvangen. De richtlijnen zijn buiten en in het reisbureau duidelijk zichtbaar voor de klant.

 

 

Klanten kunnen via een speciaal ontwikkeld afsprakensysteem een afspraak maken met een reisbureau of een specifieke reisadviseur. Deze afspraak kan vervolgens plaatsvinden via beeldbellen of met een bezoek aan het reisbureau. Bij een bezoek aan het reisbureau worden afspraken ruim gepland zodat klantbezoeken elkaar niet overlappen en er tijd is voor schoonmaak tussen de afspraken door.

De tien reisbureaus die als eerste open gaan zijn:

– Almere
– Nieuwerkerk aan den IJssel
– Oss
– Leeuwarden
– Haarlem Houtplein
– Eindhoven Woensel
– TUI Effting Eindhoven
– Leidschendam
– Den Haag Frederik Hendriklaan
– Zutphen

De openingstijden zijn vooralsnog van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Na een korte testfase zal bekeken worden welke reisbureaus nog meer open kunnen. Dit zal uiteraard ook afhangen van de besluiten van de overheid voor de periode na 20 mei. Meer informatie op www.tui.nl.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.