Wintersporters hebben vertrouwen in skivakantie 2020/2021

Deze week hebben de wintersportwebsites Skiinformatie.nl en Snowplaza.nl onderzoek gedaan naar de impact van het coronavirus op het plannen en boeken van de wintersportvakantie voor komend seizoen. Ruim 4.000 wintersporters werkten mee aan het online-onderzoek over het wintersport- en boekgedrag en in hoeverre de huidige coronacrisis hier invloed op heeft. De resultaten zijn positief: 96,1% is van plan in de winter van 2020/2021 op skivakantie te gaan.

Winter in Valle Aosta

Winter in Valle Aosta

Geen spijt van boeking

Wintersporters hebben vertrouwen in de skivakantie van komende winter. Slechts 3,9% geeft aan niet te gaan, waarvan 75% als reden de onzekerheid van de huidige coronacrisis vermeldt. Op dit moment heeft 32% van de ondervraagden hun geliefde wintervakantie al geboekt. Van hen geeft driekwart aan dat ze, ook met de huidige kennis over de coronacrisis, nog steeds geboekt zouden hebben. Een kleine 5% geeft aan zeker niet geboekt te hebben op dit moment en 20% twijfelt. Van annuleren van de geboekte reis wil het overgrote deel van de respondenten nog niets weten.

 

 

Coronavirus weinig invloed op keuze wintersportland

Voor de meeste mensen heeft het coronavirus geen invloed op de keuze voor het wintersportland. Op de vraag of er landen zijn waar men liever niet meer op wintersport gaat, antwoordde 81% dat ze geen enkel land zouden mijden om die reden. Wanneer corona wel invloed heeft op de keuze, geeft 13% aan liever niet naar Italië te gaan. Andere landen die wintersporters liever overslaan zijn Frankrijk (3,7%), de Verenigde Staten (3%), Spanje (2,7%) en Oostenrijk (2,9%).

Anders reizen en overnachten

Opvallend is dat veel wintersporters nadenken over een andere manier van vervoer naar de wintersport en ook wordt er naar verwachting anders overnacht. Maar liefst 34% van de wintersporters zegt eerder voor de auto te kiezen dan normaal. Vanwege het coronavirus is ongeveer de helft van de mensen geneigd minder snel te reizen met trein, bus of vliegtuig. Ook over de accommodatie wordt anders gedacht dan voorheen. Iets meer dan een kwart van de mensen zegt minder snel te kiezen voor een hotel (27,4%) of pension (27%). De verwachting is dat appartementen (23,9%) en chalets (19,6%) sneller dan normaal geboekt worden.

 

 

Afstand houden in après-ski en restaurants

Op de vraag of wintersporters verwachten dat hun vakantie er anders uit gaat zien, antwoorden veel mensen hierin geen veranderingen te zien of vonden het nog te vroeg hierover een mening te hebben. Mensen die wel verwachten dat de wintersport anders zal zijn, gaven aan dat het ‘afstand houden’ een belangrijk thema zal zijn. Het bezoek aan de après-ski en restaurants zal hierdoor veranderen, denken de respondenten. Ook zijn er wintersporters die verwachten dat er minder personen in skiliften mogen en dat er minder vakantiegangers zullen zijn vanwege de economische crisis.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.