Right To Play deelt speeltips voor thuis met Hugo Kennis

Als gevolg van het COVID-19 virus zitten veel ouders en kinderen thuis. Dat kan zorgen voor de nodige uitdagingen. Bijvoorbeeld, hoe blijf je in deze tijden fit, mentaal en fysiek. Als thuiswerker, leraar aan huis, ouder en gezinslid, alles in een. Daarom helpt Right To Play door online speeltips oftewel Play Breaks, gemaakt door landelijke topspelers, te delen. Niemand minder dan TV-kok en winnaar van expeditie Robinson Hugo Kennis doet op Righttoplay.nl en social media (Instagram en Facebook) de aftrap op maandag 6 april om 16.00 uur.

Right To Play is al meer dan twintig jaar wereldwijd actief met speelprogramma’s voor kinderen die opgroeien in extreme armoede of in bijvoorbeeld vluchtelingenkampen in landen als Libanon, Rwanda en Pakistan.

Hugo Kennis, winnaar Expeditie Robinson

Hugo Kennis, TV-kok en winnaar Expeditie Robinson: “Right To Play is een organisatie die spelen inzet om het leven van kinderen te verbeteren. Spelen is voor kinderen, en als ik heel eerlijk ben, ook voor mijzelf, van levensbelang. Want door te spelen voel ik me mentaal en fysiek sterk. Daarom werk ik graag samen met Right To Play. Zeker nu er in tijden van corona veel vraag is naar speeltips. Wij hebben de krachten gebundeld en aanstaande maandag deel ik om 16.00 uur mijn Play Break voor volwassenen en kinderen in heel Nederland. Zo breng ook ik het belangrijke werk van Right To Play wereldwijd onder de aandacht.”

 

Lees ook dit artikel: nieuws over het corona virus

 

Play Breaks

Right To Play kent de kracht van spelen en geeft die graag door. Want in tijden van crisis kan spelen juist helpen om mentaal en fysiek gezond te blijven. Iedere maandag om 16.00 uur deelt Right To Play een Play Break die gepresenteerd wordt door topspelers als Hugo Kennis, olympische sporters Akwasi Frimpong en Kyle Stolk, NOS verslaggever Jeroen Stekelenburg, zanger Diggy Dex en vele anderen. Naast persoonlijke speeltips zullen deze topspelers ook speelvormen delen die een link hebben met het werk van Right To Play.

Handen wassen

Een voorbeeld is het Handenwasspel. Dit spel leert kinderen dat regelmatig en goed je handen wassen één van de belangrijkste manieren is om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Op Righttoplay.nl en social media is te zien hoe je van handenwassen een bezigheid maakt waar kinderen plezier in hebben. Ook zet Right To Play speelvormen in om kinderen in tijden van crisis hulp te bieden. Zoals bijvoorbeeld tijdens de ebola-uitbraak in Liberia in 2014. Spelenderwijs leerde de organisatie talloze kinderen om tegen deze gevaarlijke ziekte een extra schild op te trekken. Door goed hun handen te wassen, maar ook door in hun sociale contacten een veilige afstand te bewaren.

 

 

Speelprogramma’s

De afgelopen twintig jaar hebben de speelprogramma’s van Right To Play in meerdere crisissituaties wereldwijd uitstekende diensten bewezen. Op een speelse manier verbeteren zij de fysieke en mentale gezondheid, maar ook de veiligheid van kinderen. In gebieden met levensbedreigende ziektes als ebola of malaria, in onhygiënische, overvolle kampen en bij bittere armoede: telkens weer blijken deze programma’s een positief effect te hebben. Spelenderwijs leren kinderen hoe zij problemen zo goed mogelijk het hoofd kunnen bieden. Nu zich ook in onze contreien een crisis voordoet, is Right To Play graag bereid om haar expertise in aangepaste vorm te delen met al die ouders en kinderen die het belang van spelen begrijpen en hun kind ook fysiek en mentaal gezond willen houden.

Over Right To Play

Spelen haalt de kracht in kinderen naar boven. Want als je speelt, ben je voor even buutvrij. Van angst, en geweld. Right To Play is een internationale organisatie die spelen inzet om het leven van kinderen te verbeteren. De organisatie is actief in 15 landen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten, en zet professionele speelprogramma’s in die bijdragen aan de gezonde ontwikkeling van kinderen. En die zorgen voor perspectief en plezier. Jaarlijks laat Right To Play 2,3 miljoen kinderen spelen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.