Sunweb Group verkort termijn restbetaling voor reizigers

Vanwege de coronacrisis zijn er veel vragen over de betaling van reeds geboekte vakanties. Om klanten tegemoet te komen, heeft Sunweb Group besloten om de restbetaling (het bedrag dat een klant nog dient te betalen voor vertrek) tijdelijk aan te passen van 6 weken naar slechts 2 weken voor vertrek. Dit geldt voor alle vlieg- en wintersportvakanties van alle merken binnen Sunweb Group*.

Hugo van Drie, Head of Sunweb Sun NL, vertelt: “Voor iedereen is dit een onzekere tijd. Wij blijven uiteraard de ontwikkelingen en de adviezen van de autoriteiten opvolgen. Wij begrijpen dat klanten vragen hebben over de betaling van hun toekomstige vakantie. Om die reden komen we onze klanten tegemoet en passen wij tijdelijk onze termijn voor de restbetaling aan van 6 weken naar 2 weken voor vertrek.”

Vakantie geannuleerd? Corona-voucher

Sunweb Group verzekert klanten dat de reeds betaalde reissom in geen enkel geval kwijt is. Mocht een vakantie ten gevolge van het coronavirus alsnog door de reisorganisatie worden geannuleerd, dan ontvangt de klant het reeds betaalde bedrag als tegoed voor een volgende vakantie. Dit staat ook wel bekend als een corona-voucher. Deze oplossing wordt ondersteund door de ANVR en het SGR staat garant voor het volledige bedrag en de volledige geldigheidsperiode van deze vouchers.

 

 

De voucher is geldig voor boekingen gemaakt binnen één jaar na uitgifte, voor een bestemming (zowel zon- als wintersportvakanties) en vertrekperiode naar keuze. De corona-voucher geeft recht op het boeken van elke pakketreis die wordt aangeboden door een van de vakantiemerken van Sunweb Group. In Nederland zijn dat Sunweb, Eliza was here, Primavera en Gogo.

Kosteloos annuleren voor zorgpersoneel

Vorige week paste Sunweb Group zijn annuleringsbeleid al aan voor zorgpersoneel waarbij het verlof is ingetrokken. Nederlanders die in de zorg werken en een vakantie geboekt hebben bij een van de merken van Sunweb Group, kunnen tot en met 30 april kosteloos hun vakantie annuleren. Zij ontvangen het reeds betaalde bedrag als tegoed in de vorm van een corona-voucher. Meer informatie over de maatregel is via deze link te vinden.

 

 

Als gevolg van de wereldwijde coronabestrijding en de huidige snelheid van de opeenvolgende maatregelen van zowel lokale als internationale autoriteiten is besloten om alle vakanties met vertrek tot en met 15 april te annuleren. Voor alle vakanties met vertrek vanaf 16 april blijft alles voorlopig ongewijzigd. Landen waarvan de grenzen langer dicht blijven en waar boekingen met vertrek na 16 april ook worden geannuleerd zijn via deze link te vinden. Sunweb Group blijft passende maatregelen nemen op basis van het beleid van het ministerie van Buitenlandse Zaken, het beleid op bestemmingen en het beleid van airlines.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.