COVID-19: KLM start de zomerdienstregeling met 57 bestemmingen

Als gevolg van de coronacrisis start KLM de zomerdienstregeling, die op 29 maart a.s. ingaat, met een sterk gereduceerd netwerk. Tot en met 3 mei is KLM van plan om naar 25 intercontinentale en 32 Europese bestemmingen te vliegen. Dit gebeurt met een aangepast schema, wat neerkomt op zo’n 10 procent van het normale aantal vluchten.

Met KLM vlieg je direct naar Krakau

KLM toestel

Intercontinentaal: alleen 777’s en 787’s

Het intercontinentale netwerk zal worden uitgevoerd met Boeing 777’s en 787’s. De Boeing 747’s worden vervroegd uit de vloot genomen. De overige toestellen zullen worden geparkeerd op Schiphol. Hiervoor wordt op dit moment een plan gemaakt samen met de luchthaven.

De volgende bestemmingen zullen van 29 maart tot en met 3 mei (onder voorbehoud van wijzigingen) worden aangeboden:


* Op deze routes gelden zeer strenge reisrestricties en zal KLM initieel alleen met cargo vliegen.

 

 

Voor alle andere routes wijst KLM passagiers erop dat veel landen reisrestricties hebben ingevoerd. Houd er rekening mee dat dit soms op korte termijn gebeurt – voor een overzicht van de regels zie IATA Travel Centre.

Europa: zoveel mogelijk aansluitingen

Het Europese netwerk is zo ingericht, dat er zoveel mogelijk Europese vluchten aansluiten op het intercontinentale netwerk. De volgende bestemmingen worden met ingang van 28 maart tot en met 3 mei dagelijks aangevlogen vanaf Schiphol (onder voorbehoud van wijzigingen):

Genève, Wenen, Zürich, Brussel, Parijs, Lyon, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, München, Stuttgart, Berlijn, Rome (vanaf 4 april)**, Stockholm, Billund, Kopenhagen, Gothenburg, Oslo, Barcelona**, Lissabon, Madrid**, Aberdeen, Birmingham, Bristol, Dublin, Edinburgh, Glasgow, Leeds Bradford, Londen City, Londen Heathrow, Manchester, Newcastle.

** Op deze routes gelden op dit moment zeer strenge reisrestricties, er zal in een later stadium gekeken worden of en wanneer deze vluchten uitgevoerd kunnen worden.

 

 

Voor alle andere routes wijst KLM passagiers erop dat veel landen reisrestricties hebben ingevoerd. Houd er rekening mee dat dit soms op korte termijn gebeurt. Voor een overzicht van de regels zie IATA Travel Centre.

Voor zowel de intercontinentale als de Europese vluchten geldt: actuele vluchtinformatie is te vinden op KLM.com of in de KLM-app.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.