Het is gemakkelijker dan ooit om de perfecte accommodatie te vinden voor je volgende vakantie

Mensen hebben een steeds drukkere planning en we doen ons best om de vrije tijd die we hebben zo goed mogelijk te gebruiken. Zowel bij het plannen van alledaagse dingen als bij het organiseren van grotere zaken als een vakantie verwachten mensen steeds meer voor minder.

Sterker nog, meer dan een vijfde (21%)* van de Nederlandse reizigers is het ermee eens dat technologie, zoals Artificiële Intelligence, het boeken van een vakantie makkelijker maakt. Meer dan de helft (51%)** zegt dat boekingssites een gemakkelijke manier bieden om unieke accommodaties te vinden die buiten de meest toeristische gebieden liggen. De digitale mogelijkheden die we vandaag de dag hebben, maken het zoeken en boeken van een accommodatie makkelijker en vergroten het gemak als we op reis zijn.

Missie

Booking.com heeft als missie het voor iedereen makkelijker te maken de wereld te beleven en heeft hiervoor een unieke kwaliteitsclassificatie voor appartementen, vakantiehuizen en villa’s. De nieuwe kwaliteitsclassificatie is speciaal ontwikkeld om gasten te helpen met het vinden en vergelijken van accommodaties die voldoen aan hun wensen. Het toetsingssysteem is gebaseerd op een algoritme en machine learning. Hierbij wordt gekeken naar meer dan 400 factoren, waaronder de eerdere boekingspatronen bij de gast en de faciliteiten en voorzieningen van de accommodatie. Bovendien heeft Booking.com ook een nieuwe configuratiefunctie voor accommodaties geïntroduceerd die de belangrijkste informatie toont, zoals het aantal (en type) slaapkamers, bedden en badkamers. Zo vinden gasten makkelijk de woning die precies bij hun wensen past.

 

 

Reizigers kunnen hun voordeel doen met deze nieuwe functies bij het zoeken naar een appartement, vakantiehuis of villa. Zo besparen ze tijd bij het zoeken, en het vinden van de gewenste accommodatie is een stuk gemakkelijker. De volgende tips zijn daarbij goed om in het achterhoofd te houden:

Plan je vakantiedagen zo efficiënt mogelijk: met maar een beperkt aantal vrije dagen per jaar moeten we er zoveel mogelijk uit proberen te halen. Maak van Hemelvaartsdag bijvoorbeeld Hemelvaartsweekend, of profiteer van het lange Paasweekend. Gebruik de betrouwbare informatie die je binnen handbereik hebt: ook reizigers die minder tijd tot hun beschikking hebben kunnen met een gerust hart op vakantie. Door de scores in de kwaliteitsclassificatie en de configuratie voor accommodaties op Booking.com te checken zie je in één oogopslag of de accommodatie aan je wensen voldoet. Filter op “Aantal sterren” om de appartementen, vakantiehuizen en villa’s te vinden met een kwaliteitsclassificatie die het beste bij je wensen past.

 

 

  • Geniet van alle aspecten van de reis: probeer efficiënt met je tijd om te gaan op reis. Kies bijvoorbeeld het type vervoer waarmee je zowel snel op je bestemming aankomt als waarmee je van een prachtige reis kan genieten, zoals de trein of tuktuk.
  • Probeer niet álles te zien: neem vooraf contact op met je host. Die heeft namelijk veel kennis van de omgeving en kan tips geven over wat je écht moet zien en doen, en wat minder belangrijk is. Zo geniet je meer van een nieuwe bestemming en krijg je de kans van de typisch toeristische trekpleisters af te wijken.

En tot slot: Vermijd de drukte: haal meer uit je vakantietijd door attracties vroeg in de ochtend, laat in de middag of ‘s avonds te bezoeken. Zo vermijd je de grote massa’s en verspil je geen tijd door lang in de rij te staan om een kaartje te kopen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.