Amsterdamse Wallen kleurt groen ter ere van St. Patrick’s Day

Het Amsterdamse Wallengebied kleurt dit jaar speciaal voor St. Patrick’s Day groen en krijgt op dinsdag 17 maart a.s. de naam ‘Green Light District’. Een aantal rood verlichte peeskamers maken tijdens de Ierse feestdag plaats voor groen verlichte kamers die de Ierse cultuur zullen gaan uitlichten.

Zo kan je op de Oudezijds Achterburgwal een workshop Ierse dans volgen, de Ierse natuur in VR ontdekken en brengen muzikanten Ierse instrumenten ten gehore. De ‘Green Light District’ is onderdeel van het wereldwijde initiatief Global Greening van Ierland Toerisme dat dit jaar zijn 10-jarig jubileum viert.

Van Sydney tot Parijs en van Dubai tot Canada, ieder jaar kleuren wereldwijd honderden iconische plekken groen speciaal voor St. Patrick’s Day. Vorig jaar waren dat maar liefst 470 locaties! Naast een aantal oude favorieten, waaronder de Niagara Falls in Canada en de Moulin Rouge in Parijs, zijn er dit jaar ook een aantal nieuwe plaatsen bijgekomen; zo doen o.a. Madison Square Garden in New York en natuurlijk onze eigen Amsterdamse Wallen voor het eerst mee met Ierland Toerisme’s Global Greening 2020.

Global Greening Nederland

Amsterdam kent de nodige ‘must sees’, maar eentje die negen van de tien keer bovenaan het lijstje staat bij de meeste bezoekers, is toch wel de Amsterdamse Wallen. Het is een iconische buurt met veel geschiedenis: Amsterdamse trekpleister de Wallen zal dit jaar tijdelijk omgedoopt worden tot de ’Green Light District’ en kleurt op 17 maart gedeeltelijk groen.

 

 

“St. Patrick’s Day is een dag waarop de hele wereld groen kleurt en een dag waarop iedereen uitgenodigd is om zich verbonden te voelen met Ierland en dit te vieren. De ‘Green Light District’ is een eigenzinnige en leuke manier om een beetje van de Ierse cultuur te introduceren op een van de meest historische en bekendste plekken van Amsterdam.”, aldus Karen van der Horst van Ierland Toerisme.

 

 

Dit zijn de andere 5 locaties in Nederland die ook meedoen met #globalgreening 2020:

  • Kissing Couple XXXL, Amsterdam
  • Gloriëtte, Meerssen
  • SkyView De Pier, Scheveningen
  • Paterskerk, De Biest, Weert
  • Windmolen, Weert

Green Light District

Op 17 maart 2020 kun je tussen 16:00 – 20.00 een bezoekje brengen aan de Green Light District op de Amsterdamse Wallen. De Oudezijds Achterburgwal nummer 27 wordt volledig in het groen gehesen en hier kun je als bezoeker een klein beetje Ierland ervaren tijdens St. Patrick’s Day. Naast een workshop Ierse dans en het ontdekken van de Ierse natuur in VR, brengen muzikanten Ierse instrumenten ten gehore en staat er een ware St. Patrick’s Day photobooth.

St. Patrick’s Day

St. Patrick’s Day is dé nationale feestdag van Ierland. Ieder jaar op 17 maart herdenken de Ieren de beschermheilige Sint Patricius die op die dag overleed. Hij bracht het Christendom naar Ierland, stichtte honderden kerken en verdreef de slangen naar zee. Door heel Ierland, maar dus ook inmiddels wereldwijd, wordt St. Patrick’s Day groots gevierd met festiviteiten. Naar schatting zijn er zo’n 70 miljoen mensen die een connectie hebben met Ierland en deze dag vieren. Voor de ultieme viering van St. Patrick’s Day reis je af naar Dublin waar het een week lang feest is en je kunt genieten van o.a. muziek, exposities en workshops. Vergeet niet iets groens te dragen!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.