Zonder zorgen op reis met Emirates

Als reactie op de nieuwste ontwikkelingen in de wereldwijde COVID-19-uitbraak, neemt Emirates extra stappen die verder gaan dan de industriële en wettelijke vereisten om de gezondheid en het comfort van haar reizigers te waarborgen. De vliegtuigen worden bijvoorbeeld nog beter gereinigd en gedesinfecteerd dan eerst het geval was. Daarnaast past de luchtvaartmaatschappij haar boekingsbeleid aan en biedt hiermee passagiers meer flexibiliteit aan door onder andere de mogelijkheid te bieden om reisdata te wijzigen zonder extra wijzigings- en uitgiftekosten. Het aangepaste boekingsbeleid is geldig op boekingen die voor 31 maart 2020 zijn gedaan.

Adnan Kazim, Chief Commercial Officer bij Emirates Airline, zei: “We willen dat Emirates passagiers zich volledig ondersteund, comfortabel en zelfverzekerd voelen bij het maken van reisplannen. Hieronder valt ook het aanbieden van de beste tarieven zonder wijzigingskosten, mocht er besloten worden om een reis uit te stellen. De situatie blijft dynamisch en we blijven zoeken naar manieren om onze reizigers flexibiliteit, gemak en gemoedsrust te bieden.”

Flexibelere reisdata

Met het aangepaste beleid kunnen Emirates reizigers geboekte tickets die zijn uitgegeven voor 31 maart 2020, omboeken zonder extra wijzigings- en uitgiftekosten. Dit beleid biedt reizigers gemoedsrust wanneer besloten wordt om reisplannen te wijzigen vanwege de huidige COVID-19-uitbraak. Passagiers kunnen boekingen wijzigen naar een gewenste reisdatum binnen een periode van 11 maanden in dezelfde boekingsklasse zonder wijzigingskosten te betalen. Indien van toepassing, kan dit een verschil in tarief opleveren. Het beleid heeft betrekking op alle bestemmingen binnen het Emirates netwerk.

 

 

Emirates Skywards zal ook meer flexibiliteit bieden aan members die vanwege het coronavirus zijn getroffen door opgelegde reisbeperkingen en vluchtverminderingen. Skywards Platinum, Gold en Silver members kunnen hun huidige status behouden door te voldoen aan 80% van hun Tier-reisvereisten tussen 31 maart en 30 juni 2020. Bovendien kunnen Skywards members met vluchten geboekt tussen 1 maart en 30 juni 2020, profiteren van 20% extra bonus Tier Miles.

Verbeterde reiniging en desinfectie

Bij alle vliegtuigen die vertrekken vanuit de hub in Dubai heeft Emirates uit voorzorg verbeterde reiniging en volledige desinfectie van alle cabines geïmplementeerd. In lijn met de nieuwste deskundige medische bevindingen, die aantonen dat het COVID-19-virus hoofdzakelijk via aanraking wordt overgedragen, heeft Emirates focus gelegd op oppervlaktereiniging.

De luchtvaartmaatschappij gebruikt een goedgekeurde, milieuvriendelijke chemische stof waarvan bewezen is dat deze virussen en bacteriën doodt. Daarnaast laat het een langdurige beschermende laag achter tegen nieuwe besmettingen van virussen, bacteriën en schimmels op oppervlakken.

 

 

Om dit grondige schoonmaakproces binnen een uur te voltooien terwijl het vliegtuig zich voorbereidt op de volgende vlucht, is een team van 18 opgeleide schoonmakers op een Boeing 777 en een team van 36 schoonmakers nodig voor een A380. In een periode van 24 uur, op een gemiddelde dag, doorlopen zo’n 248 vliegtuigen dit proces.

Bij vermoeden van, of een bevestigde besmetting van een infectieziekte aan boord, worden er onmiddellijk teams ingezet voor een diepe reiniging. Dit reinigings- en desinfectieproces neemt zes tot acht uur in beslag waarbij onder andere de HEPA-cabineluchtfilters van het vliegtuig worden vervangen. De HEPA-cabineluchtfilter filteren maar liefst 99,97% van virussen uit de lucht. Daarnaast verwijderen de filters ook stof, allergenen en microben uit de lucht die in de cabine en cockpit wordt gerecirculeerd.

Monitoring- en reactieprotocollen

De veiligheid en het welzijn van reizigers en medewerkers is een topprioriteit bij Emirates. Sinds januari heeft de luchtvaartmaatschappij haar rampenbestrijdingsteam geactiveerd om de dagelijkse ontwikkelingen van de COVID-19-uitbraak te volgen, contact te houden met alle relevante gezondheidsinstanties en ervoor te zorgen dat de reactie van de luchtvaartmaatschappij actueel en passend is.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.