Geniet van de eerste voorjaars zonnestralen in het Stubaital

Met dit stormachtige weer lijkt het nog ver weg. Maar echt, de lente komt eraan! Over één maand, op 20 maart, begint de astronomische lente. Het perfecte moment om jezelf te trakteren op een aangename skivakantie. En waar kan dit nu beter dan in Stubai? Geniet van een heerlijk zonnetje op je gezicht terwijl je de frisse alpenlucht inademt en van de piste naar beneden roetsjt.

Na de donkere maanden is een flinke dosis zon de perfecte manier om de winter af te schudden. De dagen worden langer, pistes hebben al een heel seizoen de tijd gehad om de perfecte vorm te krijgen en de natuur komt weer tot leven. Zowel de ervaren als minder ervaren wintersporters vinden naar hartenlust vermaak in het Stubaital. Met de grote variatie aan pistes is er voor iedereen meer dan genoeg te doen; van ontspannen tochtjes tot off-piste tracks en freestyle opties in Snowpark Stubai Zoo.

Zonnend skiën

Gegarandeerd sneeuw van oktober tot juni is een zegen. In Stubai betekent de lente absoluut niet het einde van het wintersportplezier op de Stubaier gletsjer. Tijdens het skiën in het voorjaar kunnen lagen warme kleding worden vervangen door lagen zonnebrandcrème. In de vallei van de Stubai gletsjer is eindelijk het moment aangebroken waarop twee seizoenen samenvloeien. Terwijl wandelaars en fietsers de eerste sneeuwvrije paden langs de vallei verkennen, genieten wintersporters nog steeds van een overvloed aan sneeuw op de berg.

Ook de activiteiten buiten de pistes zijn het overwegen waard deze lente, zeker wanneer het langer licht is. Geniet van de vele wandelroutes en sleebanen, bind sneeuwschoenen onder en ga picknicken of haal de durfal in jezelf naar boven door te paragliden vanaf de Sonnenberg Elfer, de grootste bewandelbare zonnewijzer van de Alpen.

 

 

Barbecueën op de piste in de Schlick 2000

De primeur van dit seizoen is het BBQ-kampioenschap bij de Schlick 2000. Een winterse barbecue is voor de echte sneeuwliefhebber geen onbekend fenomeen maar een professionele barbecuewedstrijd op 2.000 meter hoogte is toch wel andere koek! In het Schlick 2000 skiresort nemen zes internationale topteams het tegen elkaar op door de beste maaltijden te bereiden op de grill. Van 13 tot 15 maart zullen de geuren van de barbecues menig skiër doen watertanden. Bij het Schlick 2000 Valley Station ticket office is de ‘BBQ Consumption and Evaluation Pass’ te verkrijgen, waarmee je van station naar station kunt skiën en de zes overheerlijke barbecuegerechten kunt proeven en beoordelen. Met behulp van een vakjury wordt er winnaar gekozen, gebaseerd op de kwaliteit, het vakmanschap en de presentatie. Het team dat de prijs mee naar huis neemt mag zich officieel de ‘Stubai Winter BBQ Champions 2020’ noemen.

 

 

Het kampioenschap volgt officiële, internationale regels, waardoor het voor de zes teams een ware uitdaging is. Niet alleen verruilen ze hun normale werkplek voor een besneeuwde piste, ze moeten er ook rekening mee houden dat er op een hoogte van 2.000 meter minder zuurstof in de lucht zit, wat invloed heeft op het kookproces. Op elk van de drie wedstrijddagen zullen de teams een ander hoofdingrediënt hebben: vis, lamsvlees of rund. Alle teams krijgen dezelfde lokale ingrediënten uit de Stubai Vallei en de omringende gebieden. Het is aan de teams om te bepalen wat en hoe ze dit gebruiken. Sta versteld van de culinaire bekwaamheid van de deelnemende topteams.

De zes teams strijden op de volgende locaties voor de eerste plek:

  • Panorama restaurant Kreuzjoch (2136m)
  • Schlickeralm (1.616m)
  • Zirmachalm (1935m)
  • Fronebenalm (1306m)
  • Bergrestaurant Bruggeralm (1350)
  • Sennjochhütte (2240m)

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.