Over één week start het Ambacht in Beeld Film Festival

Tijdens het filmfestival vertonen we documentaires over ambachtelijk meesterschap, dit jaar onder andere over Boeddhistische houtsnijders in Japan, Chinese kleermakers met als specialisatie de cheongsam, ambachtslieden op een prachtig eiland in Canada, traditionele ambachten uit Noorwegen en films over James Hubbell en Constantin Brancusi uit de USA.

De openingsfilm is Carving the Divine. Regisseur Yujiro Seki komt speciaal voor Ambacht in Beeld naar Amsterdam en is aanwezig voor een Q&A.

Bijzonder zijn ook de talks, waarbij diep op een thema wordt ingegaan: Silje Ensby is een documentairemaakster uit Noorwegen die op prachtige wijze traditionele Noorse ambachten vastlegt. Hisko Hulsing, animatiefilmmaker uit Amsterdam, geeft een talk over zijn eigen films en de Amazon Prime hitserie die hij regisseert. Walter Schönenbröcher, VR-filmmaker en fotograaf uit Duitsland, komt vertellen over zijn unieke manier van het documenteren van ambachten. VR-headsets zijn aanwezig.

Het festival sluit op donderdag 12 maart af met de Nederlandse première van On the Wings of Brancusi, inclusief een nagesprek met designer Aldo Bakker en meubelvormgever Rutger Graas.

 

 

Het filmfestival wordt gehouden van zondag 8 tot en met donderdag 12 maart in LAB111, Arie Biemondstraat 111 in Amsterdam.

​​​​​​​​​​​​​​De opening is op zondagmiddag 8 maart om 16.00 uur. Van maandag 9 maart tot en met donderdag 12 maart zijn er elke avond twee programma’s met documentaires, Q&A’s en talks. Aanvang 18.30 uur en 21.00 uur.

 

 

Tickets voor elk programma koop je online via de website, of tijdens het festival ter plekke bij de kassa van LAB111 vanaf 30 minuten voor aanvang. Tickets voor documentaires kosten € 11,- en voor talks € 7,50. Cineville pashouders kunnen voor elk programma gratis een ticket reserveren.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.