Zo gaat je handbagage gegarandeerd mee in de cabine bij Transavia

In maart 2020 beslist Transavia of zij een aanpassing in het beleid voor handbagage gaat doorvoeren. Met de eventuele aanpassing speelt Transavia in op de wensen van passagiers die voortkomen uit een onderzoek. Handbagage kan nog steeds gratis mee, maar dan kan het gebeuren dat de rugzak of het rolkoffertje in het ruim meegaat.

Wil men de garantie hebben dat de rugzak of rolkoffer in het cabineruim mee gaat, dan zijn hiervoor plekken gereserveerd in de cabine. Hier kan, tegen betaling, gebruik van worden maken. Een accessoire zoals een handtas of laptoptas die onder de stoel past, kan sowieso altijd gratis mee in de cabine.

Deze betaaloptie is gekozen na onderzoek onder passagiers van Transavia in Nederland en Frankrijk. Hieruit bleek dat een klein deel van de passagiers graag zekerheid wil over hun handbagage en ook een bedrag wil betalen voor het gegarandeerd meenemen van de rolkoffer of rugzak aan boord. Voor Transavia was dat aanleiding om het beleid voor handbagage aan te passen en in de bagagevakken ruimte te reserveren voor deze ‘betaalde’ handbagage. Passagiers die  gegarandeerde handbagage aankopen krijgen aan de gate de mogelijkheid om als eerste aan boord te gaan zodat hun handbagage ook past in het vak boven hun stoel.

 

Lees ook dit artikel: Vlieg met Transavia naar IJsland

 

Luisteren naar onze klanten

Het gebeurt regelmatig dat niet alle handbagage in de cabine past. Ook ziet Transavia dat passagiers toch vaak meer handbagage meenemen dan is toegestaan. ‘Dit leidt soms tot vertragingen bij vertrek en zorgt ook voor irritatie omdat het voor een aantal mensen belangrijk is de handbagage bij zich te houden’, zegt Marije Teerling, verantwoordelijk voor de klantrelaties met passagiers bij Transavia.

 

 

‘Op deze manier kan iedereen nog steeds gratis de handbagage meenemen, maar voorkomen we vertragingen en onduidelijkheden bij het aan boord gaan.’ Daarnaast besteden we meer aandacht aan de regels voor handbagage bij het boeken van een reis. ‘We leggen in het boekingsproces duidelijk uit wat de regels zijn en zullen hier ook strikt op handhaven. Juist om ervoor te zorgen dat het reizen voor iedereen nog plezieriger verloopt.’ Het gratis meenemen van de handbagage blijft dus voor iedereen mogelijk. Wel bestaat altijd de kans dat het niet past en de bagage bij de gate alsnog (kosteloos) in het ruim mee gaat.

Extra stuk handbagage

Een andere verandering in het bagagebeleid is dat vanaf april alle passagiers een accessoire mee mogen nemen. Dit betekent dat alle passagiers één stuk handbagage zoals een rolkoffer (55x35x25 centimeter) én een accessoire zoals een kleine handtas of laptoptas (van 40x30x20 centimeter) meenemen aan boord. Samen mag de handbagage 10 kilo wegen. Het accessoire is daarmee altijd gegarandeerd mee in het cabine ruim. Het handbagage item kan mee in de cabine indien de gegarandeerde optie is gekocht óf als er genoeg ruimte is. ‘Met de toevoeging van een accessoire wordt het hopelijk makkelijker als je rolkoffer of rugzak mee moet in het ruim. Daarmee houden onze passagiers namelijk hun waardevolle spullen bij zich aan boord in hun accessoire’, aldus Marije Teerling.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.