Ontdek de levende geschiedenis in Museumpark Archeon

Jannes de goochelaar verzorgd een familieshow met middeleeuwse humor vol geheimen. In het Archeologiehuis Zuid-Holland is o.a. het graf van Wassenaar uit de bronstijd te bezoeken en op de Romeinse Restauratiewerf zie je de Zwammerdam 2. In het Badhuis is een tentoonstelling van Spartacus.

Goochelshow “Het geheim” in het Klooster

Jannes de Goochelaar is een graag geziene gast in Gravendam. De bakker, de smid en de weefster kijken graag naar de betoverende goocheltrucs van Jannes. Elfengoud, magische speelkaarten, geheimzinnige potjes… het lijkt wel toverij en niet iedereen in Gravendam houdt van magie! De broeders vinden dat getover maar niks en precies dáár in hún klooster gaat Jannes stiekem optreden! Dus sluip stilletjes het klooster in en kom kijken naar deze show vol humor en… middeleeuwse magie!

 

 

Archeologiehuis Zuid-Holland

In het Archeologiehuis zijn vele activiteiten te beleven en één van deze bijzondere vondsten blijft toch wel het graf van Wassenaar, waarin de mannen, vrouwen en kinderen liggen uit de bronstijd. Tevens is een gezichtsreconstructie gemaakt en deze man heet Kars.

De Zwammerdam 2

In de Romeinse restauratiewerf wordt de laatste hand gelegd aan de Zwammerdam 2. Dit Romeinse schip is gevonden en opgegraven in Zwammerdam en wordt momenteel gerestaureerd. Bij deze opgravingen zijn totaal 3 Romeinse schepen gevonden en 3 Romeinse kano’s.
De Zwammerdam 2 is voltooid en men kan nu goed zien hoe groot dit Romeinse scheep was. Hierna worden nog 2 Romeinse schepen (De Zwammerdam 4 en de Zwammerdam 6) gerestaureerd alsmede de 3 kano’s.
Archeohotspot: tijdens de opgravingen van “de Zwammerdam” zijn ook resten van servies, potten, borden en kannen gevonden die kunnen de bezoekers zelf onderzoeken op de Romeinse Restauratiewerf.

Tentoonstelling ‘Ubi est… Spartacus!’

‘Waar is Spartacus!’. Spartacus was een Romeinse slaaf, een gladiator. Later is hij ontsnapt en heeft hij een grote slavenopstand geleid. Zijn leger van ontsnapte slaven versloeg het Romeinse leger in verschillende veldslagen. Toch werd het leger van Spartacus uiteindelijk verslagen door generaal Crassus maar Spartacus werd nooit gevonden. Ontdek de legende van Spartacus in deze bijzondere tentoonstelling in het verwarmde badhuis.

 

 

Op het park zijn vele activiteiten als boogschieten, zwaardvechten, vilten armband maken etc. en de Archeotolken vertellen alles over de prehistorie, Romeinse tijd en de middeleeuwen. Kom ook, doe mee en beleef deze Reis door de tijd! Data: 15 en 16 februari, 19 t/m 23 februari en in de Voorjaarsvakantie van 25 februari t/m 1 maart 2020.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.