Kom gratis tulpen plukken in Amsterdam

Op Nationale Tulpendag, zaterdag 18 januari 2019, vindt in Amsterdam de officiële aftrap van het tulpenseizoen plaats. Nederlandse tulpenkwekers nodigen iedereen uit om in een speciaal aangelegde pluktuin, voor het paleis op de Dam, gratis een bosje tulpen te plukken.

Dit jaar is het thema ‘A World of Colours’, net zoals bij Keukenhof. Dat komt onder meer tot uiting in het kleurrijke tuinontwerp. Actrice Fockeline Ouwerkerk opent vanaf 12.45 uur de pluktuin namens Make-A-Wish Nederland, die haar 30-jarig jubileum viert. Zij doet dit samen met wenskinderen Zoé, Femke en Evy.

Tulpen uit Amsterdam

Ervaar op de Dam het verbindende effect van bloemen. Mensen met verschillende achtergronden en nationaliteiten komen hartje winter naar dit typisch Hollandse lentefeest. In totaal kunnen zo’n 200.000 tulpen geplukt worden voor een vrolijk lenteboeket. Na de officiële opening mag het publiek rond 13.00 uur naar binnen. Naar verwachting is de pluktuin tot 16.30 uur geopend (op=op).

 

 

Tulpentijd

Nationale Tulpendag bestaat sinds 2012. Op de 3e zaterdag van januari wordt ieder jaar de start van een nieuw snijtulpenseizoen gevierd. Samen met familie, vrienden en vrijwilligers leggen Nederlandse tulpenkwekers de pluktuin aan. Tot en met eind april is het tulpentijd. Meer dan 100 verschillende soorten zijn dan verkrijgbaar bij onder meer bloemist en supermarkt. Van knalgeel tot donkerpaars, van lelievormig tot gefranjerd en van tweekleurig tot dubbelbloemig.

Programma zaterdag 18 januari 2020:

  • 07.00 Start opbouw van de pluktuin door tulpenkwekers en vrijwilligers
  • 11.30 Pluktuin gereed
  • 12.50 Welkomstwoord door Arjan Smit, voorzitter TPN
  • 13.00 Opening pluktuin door prinsesjes (wenskinderen) samen met Fockeline Ouwerkerk; het publiek mag vervolgens gratis een bosje tulpen plukken.
  • 17.00 Sluiting van de pluktuin (naar verwachting is de tuin om 16.30 uur leeg)

 

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.