Zondag 19 januari is Erik van Ommen te gast in het Drents Museum

De zeer veelzijdige kunstenaar Erik van Ommen (1953) is op zondag 19 januari om 14.00 uur te gast in het Drents Museum. Van Ommen maakt figuratief werk in de traditie van de Noordelijke realisten en exposeert in musea en galerieën in binnen- en buitenland. Tijdens de Te Gast-lezing vertelt Van Ommen over zijn grote passie en inspiratiebron: vogels. Aan de hand van korte videofilms en afbeeldingen laat hij zien hoe hij precies werkt. Een uniek inkijkje in de wereld van een kunstenaar. De lezing is gratis toegankelijk voor museumbezoekers met een geldig entreebewijs.

Buiten schilderen

Erik van Ommen is een van de weinige kunstenaars die buiten vogels en dieren schildert en tekent. Zijn belangrijkste hulpmiddel daarbij is een telescoop. Hiermee kan hij het gedrag van het dier zo goed mogelijk bestuderen en schetsen. Van Ommen maakt onder meer olieverfschilderijen, etsen, houtsnedes en videofilms. Tijdens de lezing vertelt Van Ommen niet alleen over zijn werkwijze, maar ook gaat hij dieper in op de relatie tussen landschap en kunst.

 

 

Erik van Ommen

In 1983 studeerde Erik van Ommen af aan de academie Minerva in Groningen. Hij woont, werkt én exposeert in de oude pastorie op de Brink in Vries. Hij beschouwt de wereld als zijn atelier en werkte buiten Europa onder meer in grote delen van de USA, Canada, Japan, India, Egypte, Israël, Kenia en Gambia. Veel aquarellen en tekeningen werkt hij ter plaatse uit. Olieverfschilderijen en etsen zijn gebaseerd op veldschetsen en ontstaan in zijn atelier.

Barbizon van het Noorden

In de tentoonstelling Barbizon van het Noorden – De ontdekking van het Drentse landschap 1850-1950 maken bezoekers een wandeling door het Drentse landschap van rond 1900 en ontdekken ze een wereld vol idyllische plekjes, betoverende dorpjes en wonderschone landschappen.

 

 

Schilderijen, grafiek en tekeningen van grote kunstenaars, waaronder Jozef Israëls, Hendrik Willem Mesdag, Vincent van Gogh, Julius van de Sande Bakhuyzen en Max Liebermann worden gepresenteerd in combinatie met nog niet eerder getoonde onbekende pareltjes uit de rijke collectie van het Drents Museum. Voor deze tentoonstelling werkt het Drents Museum samen met Stichting Het Drentse Landschap. Te zien tot en met 22 maart 2020.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.