Zo zorg je voor de juiste en voordelige autoverzekering voor je komende autovakantie

Krijg je alweer zin in de zomer? Misschien ben je je momenteel aan het oriënteren voor je komende vakantie. Veel Nederlanders kiezen voor een vakantie met eigen auto. Natuurlijk is het van belang dat je goed bent verzekerd, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan tijdens je welverdiende trip. Dit zijn 3 tips voor een juiste en voordelige autoverzekering.

1. Check de voorwaarden van je verzekering

Als je in Nederland een auto in je bezit hebt, ben je verplicht om een verzekering af te sluiten. Het is niet toegestaan om zonder verzekering rond te rijden. Ga je met je auto rijden naar het buitenland? Dan vraag je je natuurlijk af of je ook verzekerd bent in het buitenland. In principe vind je al deze informatie in de algemene voorwaarden van je autoverzekering. Daarin staat vermeld of je auto is verzekerd in je vakantieland. Maar denk ook zeker aan de landen waar je doorheen rijdt tijdens de rit. Als je naar Kroatië rijdt, kom je immers ook door landen zoals Duitsland en Oostenrijk. Ook is het slim om te controleren of je ook in het buitenland verzekerd bent voor vervangend vervoer als dat nodig is.

 

 

2. Vergelijk de prijzen van geschikte autoverzekeringen

Voldoet je huidige autoverzekering niet aan je wensen voor je komende vakantie? Je kan er voor kiezen om je verzekering uit te breiden, maar wellicht is overstappen naar een andere verzekeraar een stuk voordeliger. Ga je autoverzekering vergelijken en bekijk welke verzekering het beste aansluit bij huidige auto en jouw wensen. Het is immers zonde om teveel geld te betalen voor je verzekering terwijl dat niet nodig is. Zo houd je meer geld over om leuke dingen te doen tijdens je komende vakantie.

 

 

3. Zorg voor een goede positie op de bonus malus ladder

Heb je al eens gehoord over de bekende bonus malus ladder bij autoverzekeringen? Kort gezegd is de ladder een tabel waarmee verzekeringen je korting op je basispremie berekenen op basis van je schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe hoger je korting is. Bij elk schadevrij jaar stijg je een positie op de ladder, maar bij een claim daal je meteen vijf plekken. Heb je een relatief kleine schade? Soms is het dan slim om de schade uit je eigen zak te betalen, zodat je je positie op de ladder behoud. Het kan zo zijn dat je uiteindelijk door je huidige korting op je premie goedkoper uit bent.

Ga je van verzekeraar wisselen voordat je op vakantie gaat? Je neemt je schadevrije jaren natuurlijk gewoon mee. Je nieuwe verzekeraar vraagt je huidige positie op de ladder op. Let wel op dat elke verzekeraar een eigen bonus malus ladder heeft. De korting op je basispremie kan dus anders zijn dan je gewend bent.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.