Trotseer de winter op de fiets met deze tips

Met de daling van de temperatuur kan de motivatie om te fietsen dalen. Maar dat is helemaal niet nodig! Je kunt jezelf en je fiets namelijk goed beschermen tegen de kou, de regen en het donker. Hoe? Wij geven je hieronder tips om de donkere dagen te trotseren. Fiets daarom veilig en beschermd de winter door… Want met de Basil fietsaccessoires word je altijd gezien, dag en nacht!

Tip 1: Houd jezelf en je fiets lekker warm

Fietsen in de winter betekent ook fietsen in de kou. Door het fietsen zelf word je lekker warm, maar ook de keuze van je (fiets)kleding is van belang. Kleed jezelf daarom voldoende aan en denk hierbij in laagjes. Hetzelfde geldt ook voor de accu van je E-bike. Wordt het kouder dan 15 graden Celsius, dan adviseren wij je om je accu te beschermen tegen de kou. De sleeves beschermen je accu ook tegen schokken en beschadigingen. Mooi meegenomen! Om de prestatie én levensduur van je E-bike te verbeteren, bescherm je jouw E-bike met de batterijhoezen van Basil. Of dat nu tijdens het fietsen is of tijdens het transport van je E-bike.

 • Accuhoezen voor frame- en drageraccu’s van de merken Bosch, Shimano Steps en Yamaha
 • Universele hoes voor een volledig geïntegreerde accu
 • Hoesjes voor de aansluitpunten van bagage- en frameaccu’s
 • 3D gevormde beschermhoes voor de middenmotor
 • Hoes voor de display

Tip 2: Word gezien op de fiets!

Een goede zichtbaarheid is erg belangrijk. Vooral in de winter als de dagen korter zijn. Je bent als fietser dan kwetsbaarder in het verkeer. Niet altijd ben je even goed zichtbaar voor een automobilist. Goede verlichting draagt bij aan een veilige fietsrit. Alle tassen en manden van Basil zijn voorzien van reflecterende elementen.

 

 

Voor een betere zichtbaarheid zijn we nóg een stap verder gegaan en hebben diverse tassen en manden ontwikkeld met Nordlicht Technology*.

Diverse tassen en manden van Basil zijn voorzien van een LED-strip, waardoor je beter zichtbaar bent in het donker. LED’s be seen!

 • B-Safe Rugzak Nordlicht – fietsrugtas met antidiefstalconstructie én LED-strip.
 • Miles Daypack Nordlicht – waterdichte rugtas en fietstas in één.
 • Bremen Alu voormand – draadstaal fietsmand voor voorop met LED-strip die wit kleurt.
 • Cento Alu achtermand – draadstaal fietsmand voor achterop met LED-strip die rood kleurt.

Nordlicht Technology kun je gebruiken als een aanvullende verlichting en treedt op geen enkele wijze in de plaats van de wettelijk vereiste fietsverlichting. Voor het gebruik van alle verlichting dien je te allen tijde de wettelijke regels met betrekking tot fietsverlichting van het land op te volgen.

 

 

Tip 3: Houd je spullen droog

In de winter is de kans groot dat je verrast wordt door een (sneeuw)bui. Reden om niet op de fiets te stappen? Nee! Fietsen in de winter kan juist zo fijn zijn. Wij horen je denken: wat is daar nu fijn aan? De wetenschap dat jouw laptop, mobieltje en andere waardevolle spullen droog blijven. Ook al valt het met bakken uit de hemel. Wij hebben daarom verschillende fietstassen, die gemaakt zijn om al je belangrijke spullen tijdens het fietsen 100% tegen water te beschermen.

 • Urban Dry fietstassen – nu ook uitgebreid met fietsrugtassen
 • Noir fietstassen – the little black dress voor je fiets
 • Miles fietstassen – voor al je sportieve fietstochten
 • Magnolia fietstassen – want bloemen hebben water nodig

 

Koop je kaarten voor de Fiets & Wandelbeurs met korting

De Fiets & Wandelbeurs is 28, 29 februari en 1 maart 2020 in de Jaarbeurs in Utrecht. Van routes tot bestemmingen, en van outdoormateriaal tot lezingen: het is er allemaal te vinden en te beleven. De leukste beurs voor je actieve vakantie. Ontdek het laatste nieuws op Fietsrondje.nl. Koop nu je entreekaartje met 5 piek korting en sla de wachtrijen voor de kassa over.

Comments are closed.