Traditionele culinaire hoogstandjes in Val Gardena

Wie aan Italië denkt, denkt vaak aan pizza. De Italiaanse vallei, Val Gardena, biedt echter nog veel meer culinaire hoogstandjes op de menukaart aan. Naast het feit dat het gebied een schitterend landschap heeft en er veel sportieve activiteiten gedaan kunnen worden, kan er dus ook heerlijk gegeten worden. Dit zijn een aantal culinaire voorbeelden uit Zuid-Tirol die zeker het proberen waard zijn tijdens een vakantie in de Dolomieten.

Crafuncins

Naast pizza’s staat Italië ook bekend om haar verrukkelijke pasta’s, dit is in Val Gardena niet anders. Een klassieker uit deze regio is crafuncins. Dit is de benaming voor ravioli, ofwel deegenvelopjes, gevuld met spinazie en kaas. De crafuncins is een smakelijk, en vullend, gerecht op de kaart. Een perfecte maal om nieuwe energie te krijgen voor een volgende ronde op de latten.

 

 

Bombardino is een populaire warme drank in Italië die gedurende de winter, vooral in wintersportgebieden als Val Gardena, wordt gedronken. Het drankje wordt gemaakt door evenveel advocaat of eggnog als brandy, te mixen. Het wordt warm geserveerd met slagroom. Er zijn verschillende variaties: met koffie, rum of whisky. Ontzettend lekker om vanbinnen weer warm te worden!

 

 

Een gerecht dat in veel verschillende streken bereid wordt is de knödel. Een knödel is een bal, vaak, maar niet altijd, van oud brood gemaakt is. De vulling van de bal is in veel varianten te verkrijgen. Zo kan de knödel gevuld zijn met gehakt, Tiroler spek, spinazie of kaas. De zoete variant wordt overigens ook vaak gegeten, deze versies zijn gevuld met bijvoorbeeld pruim- of abrikozenjam of vanillesaus.

Dit zijn de leukste hotspots in Italië

Download nu een handige reisgids over Italië. Alleen vandaag gratis te downloaden! Extra tip: gebruik de reisgids ook offline op vakantie in Italië op je iPhone & iPad.

 

Ook de wijnsoep is een absolute aanrader wanneer je in een restaurant in Val Gardena wat wilt bestellen. De soep is vrij simpel, een romige soep die gemengd is met een lokale witte wijn, maar dat maakt het gerecht zeker niet minder bijzonder. Als finishing touch worden er vaak vers gemaakte croutons bij geserveerd.

Buchteln

Voor de echte zoetekauw zijn de buchteln een echte ‘must taste’. Het zijn zoete broodjes gemaakt van gistdeeg en gevuld met jam, gemalen maanzaad of wrongel en gebakken in een grote pan zodat de broodjes aan elkaar plakken. De traditionele Buchtel is gevuld met Powidl-pruimjam. Buchteln worden gegarneerd met vanillesaus, poedersuiker of naturel en warm gegeten. Deze lekkernij wordt over het algemeen als dessert geserveerd, maar kan natuurlijk ook als hoofdgerecht worden gegeten.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.