Nederlanders steeds beter voorbereid op wintersport

Nederlanderse wintersporters bereiden zich steeds beter voor op de naderende wintersportvakanties. Zo blijkt uit onderzoek van SnowWorld. Dankzij 5 indoor wintersport locaties (Amsterdam, Landgraaf, Rucphen, Terneuzen en Zoetermeer) in Nederland kan SnowWorld een landelijke tendens constateren uit het gebruik van haar diensten.

Zo noteerde SnowWorld dit seizoen een toenemende vraag aan ski- en snowboardcursussen en werden er meer privéleraren geboekt. Daarnaast startte de voorbereidingen eerder in het seizoen. Al in oktober was de skischool van SnowWorld drukker dan de jaren daarvoor.

Veilig verkennen

“Door al in Nederland lessen te nemen, ligt er een stevige basis om op door te bouwen tijdens de vakantie. Zo haal je meer uit je wintersportvakantie omdat men eerder en veiliger het gebied kan verkennen”, aldus Wim Hubrechtsen, CEO van SnowWorld. “Bovendien is het verstandig om jonge kinderen al in Nederland te laten wennen aan de kou en de sneeuw. Of je kind toe is aan wintersporten wil je liever dicht bij huis én in het Nederlands ontdekken, dan in de Alpen als je al veel geld hebt uitgegeven aan de reis, verblijf en liftpassen.”

 

 

Ook voor ervaren wintersporters biedt Nederland heel veel mogelijkheden in de voorbereiding. Nederland kent veel skileraren die op een hoog niveau les geven en die kunnen helpen om je techniek te verbeteren waardoor je minder kracht verspilt en op een dag meer afdalingen kunt maken.

 

 

“Kortom investeer in je wintersport om er het optimale uit te halen. Bijkomend voordeel is dat bewezen is dat een goede voorbereiding kans op blessures verkleint.”, aldus Hubrechtsen. SnowWorld is met ruim 750 ski- en snowboardleraren één van de grootste skischolen van Europa. Vorig jaar gaf SnowWorld ruim 148.000 uur les aan beginnende en gevorderde wintersporters van alle leeftijden.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.