Vier de Winter in Museumpark Archeon

‘De eerste sneeuw’ is al gevallen en iedereen kan lekker genieten in de oer-Hollandse winter in Archeon. Een dag vol activiteiten en vermaak. Jannes de goochelaar verzorgd een fantastische familieshow met middeleeuwse humor vol geheimen. Bezoek ook de tentoonstelling: de eerste eeuwen van Holland in het Archeologiehuis Zuid-Holland en doe mee aan de restauratie van de Zwammerdam 2. In het Badhuis is een spannende tentoonstelling van Spartacus! Tot slot een heerlijke schaatsrit op de grote overdekte ijsbaan.

Goochelshow Geheim in het Klooster

Jannes de Goochelaar is een graag geziene gast in Gravendam. De bakker, de smid en de weefster kijken graag naar de betoverende goocheltrucs van Jannes. Elfengoud, magische speelkaarten, geheimzinnige potjes… het lijkt wel toverij en niet iedereen in Gravendam houdt van magie! De broeders vinden dat getover maar niks en precies dáár in hún klooster gaat Jannes stiekem voor jullie optreden! Dus sluip stilletjes het klooster in en kom kijken naar deze show vol humor en… middeleeuwse magie!

 

 

Tentoonstelling De eerste eeuwen van Holland

Zuid- en Noord-Holland bestonden niet altijd los van elkaar. Zo’n 1000 jaar geleden was er sprake van Holland, een machtig graafschap. Wie waren de graven van Holland, en over wat voor soort mensen regeerden ze? Wat gebeurde er allemaal in dit stukje Nederland in de middeleeuwen? Over het ontstaan en de geschiedenis van het graafschap Holland, dat heeft geleid tot de provincies die we nu kennen, ontdek je van alles in deze tentoonstelling in het Archeologiehuis Zuid-Holland in Alphen aan den Rijn.

 

 

Tentoonstelling ‘Ubi est Spartacus!’

‘Waar is Spartacus!’. Ontdek de legende van Spartacus in deze bijzondere tentoonstelling in het verwarmde badhuis in Archeon.

IJsbaan

Ook dit jaar ligt de ijsbaan er spiegelglad bij voor een heerlijke schaatsrit. Natuurlijk mag de warme chocomel na afloop niet ontbreken.

Fakkeloptocht

Tot besluit is de gezellige fakkeloptocht. In het middeleeuwse Klooster en de Romeinse herberg worden heerlijke winterse gerechten geserveerd. Beleef een complete winterse dag uit, terug in de tijd!

Kerst met de hele familie

Archeon heeft Eerste en Tweede Kerstdag een sfeervolle kerstbrunch en kerst high tea voor de hele familie compleet met kinderprogramma, feestelijk vermaak en bezoek aan het park.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.