Vier een ander soort Kerst in Texas

De adventstijd met Kerstmis als hoogtepunt: de meesten denken hierbij niet alleen aan peperkoek, glühwein, kaarslicht enzo maar ook aan feestelijke decoratie of sfeervolle kerstliedjes. Het meeste hiervan vind je ook in de Lone Star State Texas, waar de cowboyhoed elk jaar wordt ingeruild voor een puntmuts en de laarzen voor pluizige pantoffels.

In plaats van sneeuw en sprookjesachtige lichtjes is er het strand en sterren. Maar ook de Kerstman zelf is aardig druk voor zijn speciale dag bijvoorbeeld met het luisteren naar een concert in een grot of het geven van speciale survival trucs in het wild

Zand in plaats van sneeuw: de Texaanse Rivièra

Lange wandelingen door eenzame duinlandschappen in plaats van de hectische Kerst-drukte, azuurblauw water in plaats van ijzige sneeuwstormen en surfen in plaats van rodelen – aan de 1.000 kilometer lange Golfkust in het zuidoosten van Texas vind je precies dat waar Kerstmis eigenlijk om draait; rust, stilte en bezinning. Van Galveston tot South Padre Island zijn er veel plaatsen die ideale omstandigheden bieden voor alle soorten surfliefhebbers – op sommige plaatsen zelfs het hele jaar door dankzij de aangename temperaturen. Kitesurfers gaan naar het eiland South Padre, de kalme zee en constante wind zijn ideale omstandigheden. De kustlijn van Texas wordt ook beschouwd als de beste plek voor vogelspotters in de Verenigde Staten. Tussen november en maart kunnen vogelliefhebbers ongeveer 380 verschillende soorten bewonderen – van reigers, pelikanen en kluten tot kraanvogels en uilen. De Santa’s Hustle op 15 december in de historische badplaats Galveston is een liefdadigheidsloop waar deelnemers zich verkleden als kerstmannen en eindigen te midden van typische kerstmuziek, kerstkoekjes en kleurrijke decoraties.

 

Lees ook dit artikel: TEXT

 

Sterren in plaats van sprookjesachtige verlichting: het Enchanting Rock Star Festival

Een alternatief voor de knipperende feestverlichting is het Enchanted Rock Star Festival in het midden van Texas Hill Country. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, gaat het hier niet om de rocksterren, maar om de schitterende sterrenhemel boven Enchanted Rock. De enorme, roze gekleurde rotsformatie trekt al duizenden jaren rond Kerstmis nachtbrakers en romantici aan.

De hemel boven de Enchanted Rock State Natural Area is één van de donkerste in Texas en biedt daarom de ideale omstandigheden om een kijkje te nemen in het universum. Onder begeleiding van astronomen en rangers worden er regelmatig nachtelijke rondleidingen gedaan waarbij met behulp van telescopen de sterrebeelden worden getoond en de vele mythen die Enchanted Rock omzomen toegelicht. Zo’n rondleiding duurt vijf uur en kost US$ 7 (ca. € 6,50) per persoon.

Grot in plaats van iglo: Kerstmis in de grotten

Van 7 tot 23 december is het grootste grottenstelsel van Texas – tussen New Braunfels en San Antonio – devoot: in de majestueuze zalen van de Natural Bridge Caverns op een diepte van 54 meter, temidden van duizenden fonkelende lichtjes en een 20 meter hoge kerstboom, weerklinkt het gezang van diverse koren en zanggroepen. Niet alleen onder de grond, maar ook aan de oppervlakte is er veel te beleven tijdens “Christmas at the Caverns”. Rijd met een hooiwagen door een historische Texas Hill Country Ranch, langs een kerstdorpje met een kunstnijverheidsmarkt en eindig bij een kampvuur waar marshmallows geroosterd kunnen worden.

 

 

Kinderen kunnen spelen in een doolhof waar ze de Kerstman en zijn rendieren ontmoeten. En terwijl je naar de muziek luistert, zoete lekkernijen eet of kerstcadeautjes koopt, weet dat je iets goed doet; een deel van de inkomsten wordt gedoneerd aan goede doelen. Helemaal volgens de ware Kerstgedachte!

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Avontuur in plaats van vrede: Santa’s Survival Hike

Als je altijd al in de voetsporen van de Kerstman hebt willen treden en een adrenalinekick hebt gezocht, moet je op 21 december naar Lockhart State Park gaan, op ongeveer een uur rijden ten zuiden van Austin. Deontdekkingstocht “Santa’s Survival Hike” voert je over de Creekview Trail door het bos. Je loopt de tocht met een ranger die je onderweg verschillende survival trucs zal leren om te kunnen overleven in de wildernis. Maar om de Kerstman te vinden, heb je vooral één ding nodig: vaardigheid en uithoudingsvermogen om het ruim een kilometer lange avonturenpad te volbrengen. Aan het einde wacht een speciale belonging – een foto samen met de Kerstman voor een magische bosachtige achtergrond.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.