Kom naar het Winterpaleis het Loo

Meer dan 300 jaar woonden en werkten de Oranjes op Paleis Het Loo. Het was een echt ‘buiten’ en werd gebruikt als jacht- en vakantieverblijf. De Oranjes ontvingen er hun gasten voor vertier en zaken. Daarom werd er ook veel aandacht besteed aan de tuinen en stallen. De paarden hadden een vorstelijk onderkomen in de stallen, vlakbij de Koetshuizen met de rijtuigen, auto’s en sledes. In de paleistuinen werd geflaneerd en de exotische bloemen en planten bewonderd.

Winterpaleis Het Loo

De tuinen van Paleis Het Loo veranderden nogal eens van vorm. In de Franse tijd woonde Lodewijk Napoleon op Het Loo. Hij liet de tuinen bedekken met een grote laag zand en maakte er een Engels landschapspark van. Later zijn de tuinen weer teruggebracht in de stijl van de barokke Hollandse tuin naar het originele ontwerp uit de tijd van Koning-stadhouder Willem III en zijn vrouw Mary Stuart II, de grondleggers en eerste bewoners van Paleis Het Loo. Een symmetrische tuin met veel parterres, indrukwekkende fonteinen en historische beplanting.

Openingstijden BuitenGewoon Open 2020

De tuinen en stallen zijn geopend van 31 maart t/m 30 september van di t/m zo van 10.00 – 17.00 uur. In schoolvakanties ook op maandag geopend, zie paleishetloo.nl voor data. Een volledig bezoek duurt circa 2 uur. Het paleis is gesloten vanwege renovatie en uitbreiding. Het Stallenplein is ook geopend in de drie weken rondom Kerst.

Prijzen toegang

Tickets Kassa (online tickets zijn goedkoper)

  • Volwassene (vanaf 13 jaar) € 8,50
  • 4 t/m 12 jaar € 3,00 (€ 5,00 tijdens Winterpaleis Het Loo)
  • 0 t/m 3 jaar Gratis
  • CJP (Cultuurkaart) € 5,00

 

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.