De 3 leukste winteruitjes van Tilburg

Ticket to Tilburg laat het hele jaar door het beste van de stad aan de wereld zien. In de laatste maand van het jaar zetten we drie winterse uitjes in de spotlights. Want in de gezellige decembermaand zit Tilburg er warmpjes bij. De kalender van de stad zit namelijk vol evenementen en activiteiten die een feestelijke afsluiting van 2019 mogelijk maken. Schaatsen op de Heuvel op een grote overdekte ijsbaan. Kerstinkopen doen in het Dwaalgebied tijdens de wintereditie van outdoor markt de Dwalerij. Cultuursnuiven voor kinderen tijdens het Spruit Kinderfestival. Ook gedurende de laatste weken van het jaar is er in Tilburg altijd wat te doen.

Onder de noemer ‘gloeien in je winterjas’ zet Ticket to Tilburg een aantal verwarmende winteractiviteiten op een rij die in december plaatsvinden in de stad. Zo beleeft Tilburg dit jaar een primeur: voor het eerst strijkt een overdekte schaatsbaan neer op het Heuvelplein. Goed voor een maand lang schaatsen en koek & zopie. Een van Tilburgs bekendste markten – de Dwalerij – organiseert een speciale wintereditie, vol sfeer, eten, drinken en mooie producten van lokale, creatieve ondernemers. Speciaal voor kinderen vindt tussen kerst en nieuwjaar het Spruit Kinderfestival plaats. Een cultuurfestival met muziek, dans, film en meer.

 

Lees ook dit artikel: Dit was de 14e editie van GLOW

 

Schaatsbaan op de Heuvel

Tilburg heeft deze winter voor het eerst een eigen overdekte ijsbaan. Compleet met sprookjesachtige verlichting en een wintercafé waar warme dranken en andere versnaperingen verkocht worden. De organisatie van de ijsbaan is in handen van drie bekende kermisondernemers: Frank Vale, Gilbert de Poorter en Jos Roels. Zij worden ondersteund door Robert Martens, conciërge van het Willem II College. Martens is initiatiefnemer van de Budgetkermis in Tilburg, waar jaarlijks 500 kinderen van het Vergeten Kind en de Voedselbank worden uitgenodigd om gratis kermis te vieren. Ook bij de ijsbaan wordt gedacht aan gezinnen met een klein budget. Daarom worden er via diverse kanalen vrijkaartjes en kortingen uitgedeeld. De schaatsbaan is te bezoeken van 6 december 2019 tot en met 7 januari 2020.

 

 

Wintereditie Dwalerij

De Dwalerij is een vijfjaarlijks terugkerende straatmarkt op zondag en wordt gezien als het evenement om kennis te maken met producten van creatieve ondernemers uit de stad. De laatste editie van 2019, op zondag 15 december, staat in het teken van de winter en de feestdagen. Zoals elke Dwalerij zijn er weer kraampjes in de Noordstraat en Nieuwlandstraat waar bezoekers een mix vinden van ambacht, vintage, design en streekproducten. Tijdens deze wintereditie kan genoten worden van een kop warme chocomel, glühwein, erwtensoep of een warme wafel. Terrassen en restaurants worden in knusse sfeer van de feestdagen gebracht en er is theater en muziek. De organisatie beoogt een sfeervolle plek te creëren waar iedereen kerstinkopen kan doen.

Spruit Kinderfestival

Stichting Spruit organiseert jaarlijks het Spruit Kinderfestival voor het hele gezin. In de kerstvakantie vinden er op diverse locaties in Tilburg voorstellingen, concerten, films en bijzondere ontmoetingen plaats. Het programma wordt vormgegeven in samenwerking met onder andere Theaters Tilburg, Poppodium 013, De Nieuwe Vorst, Cultuur BSO Monopole, Pop Up Cinema, Cinecitta, het Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg en diverse makers en gezelschappen. Het complete programma is hier te vinden. Een aantal highlights zijn het AAPNOOTMIES popconcert van Dinaira Scheffers in Poppodium 013, de kinderdisco in Hall of Fame en het theaterconcert van Lucky Fonz III in Theaters Tilburg.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.