Dit is de Beste Culinaire Bestemming ter wereld

Peru is eind vorige week flink in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de World Travel Awards, ook wel beschouwd als ‘de Oscars van het toerisme’. Zo werd het Inca-land uitgeroepen tot Beste Culinaire én Culturele Bestemming ter wereld en werd Machu Picchu geprezen als ’s werelds meest toonaangevende Toeristische Attractie. Het is niet de eerste keer dat Peru in deze categorieën zegeviert; het is maar liefst de achtste keer op rij dat de Peruaanse gastronomie als beste ter wereld wordt bekroond, de derde keer dat Machu Picchu als beste toeristische attractie ter wereld wordt erkend én de tweede opeenvolgende keer dat het land wordt benoemd tot beste culturele bestemming ter wereld.

De bekendmaking van de World Travel Awards vond plaats op 29 november tijdens het WTA Gala in Muscat, Oman. “De wereld erkent steeds meer de wonderen van ons land: onze keuken, onze iconische Machu Picchu en onze bijzondere cultuur. Het laat ook zien dat de promotionele inspanningen die wij, het Ministerie van Buitenlandse Handel en Toerisme, samen met PROMPERÚ en onze partners in het buitenland, hebben uitgevoerd om meer toeristen aan te trekken en de gehele sector een boost te geven”, aldus de minister van Buitenlandse Handel en Toerisme, Edgar Vasquez.

 

 

Culinair tourisme

Peru is een van de meest biodiverse landen van de wereld: met zowel het Amazonewoud, het Andesgebergte, woestijn, een kustlijn en de oceaan. Van de 117 microklimaten die op de aarde voorkomen, zijn er 84 te vinden in Peru. Dat levert een ongelooflijk rijke verscheidenheid aan producten op. En dat zie je terug in de Peruaanse keuken, die ook Spaanse, Afrikaanse, Chinese, Japanse en Italiaanse invloeden heeft. De Peruaanse keuken is voor velen uitgegroeid tot een belangrijk reismotief. Een culinaire reis naar Peru is dan ook een goed idee; er staan 11 Peruaanse restaurants in de ‘Top 50 Beste Restaurants van Latijns-Amerika’. De aanvoerders van deze lijst – Maido op nummer 1, gevolgd door Central op de tweede plaats – staan zelfs in de top 10 van beste restaurants ter wereld!

 

 

Cultuur in Peru

Vanwege het waardevolle archeologische erfgoed dat het land bezit, wordt Peru ook wel gezien als één van de wiegen van de menselijke beschaving. Een aantal historische parels van het land zijn Caral – de eerste beschaving in Amerika -, de gemummificeerde Heer van Sipán en natuurlijk het populaire Machu Picchu. Naast een rijke historie heeft het land een bruisend en kleurrijk hedendaags cultureel leven, met verschillende typische feesten, dansen, fantastische klederdracht, musea en kunstgalerijen die het beste van de Peruaanse kunstenaarsproductie tonen.

Bucketlist bestemming

Machu Picchu, een fantastisch mooie plek tussen bergen en jungle, is het welbekende Inca-reservaat waar archeologische complexen en een grote verscheidenheid aan ecosystemen te vinden zijn. Het gebied staat sinds 1983 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De Inca Trail is een mooie weg naar de site toe, waarlangs verschillende archeologische vondsten zijn gedaan. Machu Picchu is een echte ‘bucketlist’-bestemming en staat hoog op de lijst van veel bezoekers aan het land. Het reservaat wordt dan ook gezien als het icoon van het Peruaanse toerisme en heeft talrijke internationale prijzen ontvangen. Zo ook nu weer: het is de derde opeenvolgende keer dat Machu Picchu tijdens de World Travel Awards gekozen is tot Beste Toeristische Attractie ter wereld.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.