Kossmann.dejong ontwerpt tentoonstelling voor NEMO over jou

Waar besta je uit als mens? Waarin zijn we hetzelfde of juist verschillend? Op 23 november opende de nieuwe tentoonstelling Humania die Kossmann.dejong ontwierp voor NEMO Science Museum. Hier gaat het over jou: over wie en wat je bent. Met een minimalistische scenografie en een kraakhelder grafisch en ruimtelijk concept neemt Kossmann.dejong je mee in een verhaal over jezelf. Door de persoonlijke aanpak worden jongeren echt aangesproken

Jij bent het onderwerp

In deze tentoonstelling onderzoek je aan de hand van jezelf alles over de mens. Door de open opstelling zijn ook andere bezoekers onderdeel van je blikveld en word je zelf een deel van de vertelling. Door voortdurend te vergelijken, leer je jezelf beter kennen. Je kunt bijvoorbeeld je ogen of je reactievermogen testen en ontdekken wat je voornaam over je zegt. Aan de uitslag wordt geen waardeoordeel gehangen, niks is goed of slecht.

 

 

Je komt binnen via een tunnel waarin je even wordt gereset van vorige indrukken. Je hoort vragen die je aan het denken zetten over jezelf. Als je de tunnel uitloopt sta je voor een 8,5 meter hoog kunstwerk van een mensfiguur in een skelettenpak die een handstand doet. Je bent nu in het hart van de tentoonstelling. Een collage van portretfoto’s hangt als een immense lappendeken boven de ruimte en laat de diversiteit van de mens zien. Alle 40 exhibits zijn als een soort magnetisch veld op dit midden gericht: jij staat bij binnenkomst letterlijk in het middelpunt.

 

 

De tentoonstelling in NEMO belicht alle aspecten van het menselijk leven, ook thema’s die je misschien liever uit de weg gaat, zoals seksualiteit en de dood. Je wordt uitgedaagd deze dingen die onvermijdelijk bij het leven horen te onderzoeken, zonder dat je daarbij over je grenzen hoeft te gaan. Persoonlijke verhalen leiden je door de onderwerpen, zo vertellen wetenschappers bijvoorbeeld zelf hoe ze een bepaald onderzoek hebben aangepakt.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.