Beleef de sprookjesachtige kersttijd in Kassel

Wie van 25 november tot 30 december de sprookjeskerstmarkt in Kassel bezoekt, kan zich verheugen op een onvergetelijke belevenis. Want alleen hier is de kerstmarkt onlosmakelijk verbonden met de wereldberoemde sprookjes die door de gebroeders Grimm in Kassel werden opgeschreven.

Met de kerstman op de glijbaan

Ieder jaar weer verandert de sprookjeskerstmarkt de binnenstad van Kassel in een fonkelende zee van licht, die de ogen van jong en oud laat stralen. Geniet van de vele attracties – van een supersnel ritje op de sprookjesijsbaan en de vele sprookjesachtig versierde stands en marktkramen, tot GRIMMS op de Friedrichsplatz, waar chef-kok Christoph Brand en zijn team de gasten verwennen met eersteklas gerechten.

 

 

Meteen daarnaast bevindt zich het circus Flic Flac met zijn ‘Festival der artiesten’, dat zijn publiek weet te boeien met waaghalzige acrobatie, meeslepende comedy en poëtische momenten. En wie weet, misschien komt u zelfs Roodkapje tegen. Zij is dit jaar de persoon die op de sprookjeskerstmarkt in Kassel centraal staat…

Rood kapje, blauwe baard

Roodkapje en allerlei andere sprookjesfiguren ontmoet u deze winter overigens ook in de Kasseler GRIMMWELT: hier gaat de boeiende thematentoonstelling ‘Rood kapje, blauwe baard’ (13-11-2019 tot 13-4-2020) in op de betekenis van de kleuren in sprookjes. Waarom draagt Roodkapje eigenlijk rood en waarom komt een blauwe baard zo vreemd over? Indrukwekkende historische sprookjesillustraties en -boeken in combinatie met experimenten uit de tijd van toen nemen de bezoeker mee op een korte ontdekkingsreis naar een onderwerp waarnaar tot dusver weinig onderzoek is gedaan. Laat u betoveren!

 

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 


Meer handige links:

Märchenweihnachtsmarkt in Kassel

Märchenweihnachtsmarkt in Kassel

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.