Zo vind je de perfecte nieuwe trekauto voor je caravan

Iedereen die graag op reis gaat met de caravan is bekend met de zogenoemde trekauto. Iedere zomer gaan veel Nederlanders met de caravan achter de auto op reis. Kwam je er afgelopen zomer achter dat je met je huidige auto met enige moeite te berg op komt? Dan is het een goede keuze om opzoek te gaan naar een nieuwe trekauto voor je caravan.

Een gezonde combinatie tussen trekauto en caravan

Misschien denk je al enige tijd na over het kopen van een nieuwe auto. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je toe bent aan het inruilen van je auto. Misschien heeft je huidige auto niet genoeg kracht of wil je graag een grotere caravan aanschaffen maar is je huidige auto daarvoor niet geschikt. Niet elke auto mag een caravan trekken. Er zijn een aantal wettelijke eisen die aan je trekauto worden gesteld. Daarnaast moeten je auto en caravan goed bij elkaar passen voor een veilige combinatie en een comfortabele rit. Natuurlijk gebruik je je trekauto niet alleen voor het trekken van de caravan en moet deze ook geschikt zijn voor het dagelijks gebruik.

 

 

Importeer je droomauto uit Duitsland

Veel Nederlanders weten dat het importeren van een auto uit Duitsland financieel heel aantrekkelijk kan zijn. Of misschien heb je al je droomauto gevonden die in Nederland niet of moeilijk te verkrijgen tijdens je vorige bezoek aan Duitsland. Als je een auto koopt in het buitenland, moet je deze importeren naar Nederland.

Naast de vraagprijs van je droomauto zijn er nog een aantal bijkomende kosten die je bij de vraagprijs moet optellen. De bijkomende kosten voor het importeren van je trekauto kunnen erg variëren. Je kunt je stoere stationwagen met trekhaak dichtbij de Nederlandse grens kopen of beslissen om naar het oosten van Duitsland te rijden. Het aantal te rijden kilometers hangt af van je keuze en misschien heb je ook een overnachting nodig. Daarnaast moet je de kosten van een verzekering, de verschuldigde BPM, een RDW-keuring en de Nederlandse kentekenplaten betalen. Bij het importeren van een tweedehands auto kan de BPM op verschillende manieren berekend worden. Wil je weten hoeveel BPM je moet betalen voor je nieuwe trekauto? Laat je BPM berekenen.

 

 

Als je alle zaken hebt geregeld voor het importeren, neem je je trekauto zonder zorgen mee naar Nederland. Je kunt de afstand naar je nieuwe auto in een dag afleggen of combineren met een gezellig weekend weg. Thuis kun je gaan genieten van je nieuwe auto en kun je beginnen met het plannen van je volgende reis met caravan.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.