1 op 4 Nederlanders zou willen dat de partner zuiniger was

Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat stelletjes regelmatig ruziën over geld. Hoe komt het dat de schoen voor koppels zo wringt op dit vlak? Mobiele bank N26 deed onderzoek naar hoe Nederlandse stellen hun gezamenlijke financiën regelen en bekijken. Wat blijkt? Een op de drie (31%) Nederlanders denkt heel anders over geldzaken dan hun partner.

De meningsverschillen gaan onder andere over het uitgavenpatroon van een partner. Zo geeft ruim een kwart (27%) van de Nederlanders bijvoorbeeld aan dat ze graag willen dat zijn of haar wederhelft zuiniger om zou gaan met geld.

 

 

Aan de andere kant wil 15 procent juist dat hun partner het geld meer laat rollen: zij willen graag dat hun geliefde wat vaker de rekening betaalt.

 

 

Toch lijken Nederlanders het lastig te vinden om dit aan te kaarten bij hun partner. Meer dan de helft (60%) van de Nederlanders vindt het op romantisch vlak bijvoorbeeld een no go om een betaalverzoek te sturen na het betalen van een gezamenlijke uitgave als een etentje. Sterker nog, nagenoeg een vijfde (18%) vindt praten over de financiële stand van zaken ten koste gaan van de romantiek.
N26

Shared Spaces

Om gezamenlijke uitgaven makkelijker en leuker te maken, lanceert mobiele bank N26 binnenkort Shared Spaces: een functie waarmee je op een simpele en speelse manier samen met je partner of vrienden je financiën in één overzicht kunt beheren.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.