Culinair cruisen met Regent Seven Seas Cruises

Een culinaire workshop aan boord van een cruiseschip is een van de top foodie ervaringen voor luxe reizigers. Regent Seven Seas Cruises® heeft maar liefst 16 nieuwe culinaire workshops onthuld die hun debuut maken tijdens het inaugurele seizoen van Seven Seas SplendorTM; het schip dat equivalent is aan luxe. De kooklessen zijn geïnspireerd door de inaugurele cruisebestemmingen in de Caraïben en het Middellandse zeegebied waar Seven Seas SplendorTM in 2020 vaart.

Het nieuwe aanbod bestaat onder andere uit de volgende workshops

  • Farmstand Fabulous – Gasten leren tijdens deze workshop om je te laten inspireren door alle producten die beschikbaar zijn op de lokale markt en op basis daarvan te koken. De lekkerste recepten gemaakt met regionale ingrediënten van het seizoen komen aan bod.
  • Trasures of the Aegean – Dompel je onder in de mythologie rondom de Griekse keuken tijdens deze workshop die de essentie van het mediterrane dieet onthult. De favoriete gerechten van Corfu, Kreta, Rhodes en Santorini worden gezamenlijk bereid aan de hand van traditionele technieken en met lokale ingrediënten.
  • Island Fusion – De verschillende Caribische eilanden zijn, met elk hun eigen culinaire karakteristieken, de perfecte plek om meer te leren over de bestemming door middel van regionale cuisine. De lokale cultuur en natuurlijke bronnen van elk eiland worden sterk uitgelicht door de lokale tradities en ingrediënten. Tegelijkertijd laten de invloeden van de koloniale tijd zien hoe het culinaire erfgoed is gevormd.
  • Batter Up – Ontdek de meest watertandende recepten op basis van beslag. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke Franse crêpes, Toscaans flatbread en Turkse courgette fritters. Zie (en proef) dat de simpele dingen in het leven vaak minstens zo heerlijk zijn!
  • The Nourished Kitchen: Plantbased Comforts – Of je nu een vegetarisch dieet volgt of gewoonweg geïnteresseerd bent in de mogelijkheden rondom vegetarische gerechten; deze workshop is hoe dan ook een uitstekende match. Gasten bereiden gezonde, innovatieve recepten die zijn samengesteld in samenwerking met het Teaching Kitchen Collaborative van Harvard University en Culinary Institute of America.
  • World of Flavour: Street Food – Word jij gelukkig van die heerlijke Belgische wafel op de hoek van de straat in Brussel of een versbereide falafel in een stalletje in Haifa, dan is deze wereld street food workshop een must-do. Leer alles over de geheime ingrediënten, speciale technieken en familierecepten die de chefs ontdekten terwijl ze zelf de wereld afreisden.
  • Sensuous Spain – De rijke tradities en culinaire integriteit van Spanje zijn terug te zien in haar tapas. Bereid de kleine hapjes met uitgesproken smaak terwijl je geniet van een heerlijk glas sangria en kom erachter waarom tapas meer zijn dan slechts wat eten – het is een ware levensstijl.

 

 

De twee uur durende workshops zijn samengesteld door Kathryn Kelly, Executive Director of Culinary Enrichment bij Regent Seven Seas Cruises. Chef Kelly, afgestudeerd van The Culinary Institute of America, reisde zo’n 40 jaar lang naar alle uithoeken van de wereld om zo de verschillende keukens als de culturen waaruit ze voortvloeiden te ontdekken. De lessen worden verzorgd door Chef Kelly en een aantal andere koks.

“Ons curriculum is geschikt voor een grote verscheidenheid aan smaken en speelt in op alle ervaringsniveaus; van beginners tot amateurchefs,” legt Kelly uit. “We leren de culinaire technieken die chefs dagelijks gebruiken, creëren recepten en skills die gasten makkelijk thuis kunnen toepassen en ontdekken wereldwijde keukens, kruiden en producten uit alle havens op de route. Het belangrijkst van allemaal is dat we samen genieten en verhalen delen met een groep mensen die allemaal een passie voor koken hebben.”

 

 

Gasten die deelnemen aan de lessen kunnen uiterst geïndividualiseerde instructie verwachten aangezien elke student kookt vanaf zijn of haar eigen werkplek. De achttien werkplekken zijn volledig uitgerust met de beste inductieplaten, roesvrijstalen wasbakken en een uitgebreide collectie aan keukenmateriaal. Het state-of-the-art culinaire centrum beschikt daarnaast over enorme ramen die de volledige wand bedenken en daarmee een adembenemend uitzicht bieden over de oceaan.

Meer informatie over het nieuwe aanbod is te vinden op de website. In april 2020 breiden de nieuwe lessen zich uit naar Seven Seas Explorer.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.