Dit zijn de trends rondom duurzaam reizen in 2020

De trend die afgelopen jaar al zichtbaar was, gaat in 2020 nog meer vorm aannemen: onderzoek van Booking.com wijst uit dat reizigers steeds meer belang hechten aan duurzaam reizen. Zo blijven ecologische accommodaties een groot onderdeel van duurzaam reizen. Maar liefst 40% van de Nederlandse reizigers vindt het belangrijk om een duurzame accommodatie te boeken voor hun reis.

Duurzaam reizen kan ook door bij te dragen aan het herstel van gebieden die getroffen zijn door natuurrampen. Toerisme speelt hier een belangrijke rol bij, aangezien het een drijfveer is voor economische groei, werkgelegenheid en ontwikkeling. Het wordt onder Nederlandse reizigers steeds gebruikelijker om naar zulke bestemmingen af te reizen en te helpen bij de wederopbouw. Bijna een vijfde (17%) is van plan om komend jaar naar een locatie af te reizen waar ze niet alleen de kans hebben een prachtige bestemming te bezoeken, maar waar ze een bijdrage kunnen leveren aan het herstel van lokale gemeenschappen en economieën in dat gebied. Ook geeft 40% van de Nederlandse reizigers aan dat ze best wat gemak op willen geven als dat betekent dat ze kunnen helpen het toerisme weer op te bouwen. Zo zijn ze bijvoorbeeld bereid om langere reistijden te accepteren en vinden ze het niet erg om bepaalde bezienswaardigheden niet te kunnen bezoeken vanwege wederopbouw.

 

 

Uiteraard is het wel belangrijk dat zulke reizen op het juiste moment plaatsvinden en het gebied veilig genoeg is om naartoe te gaan. Daarom wordt reizigers aangeraden om op de hoogte te blijven van reisadviezen afgegeven door de overheid van zowel hun eigen land als het land van bestemming.

 

 

Bij het ingaan van niet alleen een nieuw jaar maar ook een nieuw decennium, wordt duurzaam reizen steeds meer de norm en steeds minder een actieve keuze. Nederlandse reizigers benoemen de volgende manieren waarmee zij van plan zijn minder impact te veroorzaken op het milieu in 2020:

  • In goede accommodaties buiten het stadscentrum verblijven – 55%
  • Drukke trekpleisters vermijden door minder bekende attracties te bezoeken – 52%
  • Een reisschema uitstippelen dat afwijkt van de meest toeristische routes – 39%
  • De oorspronkelijk bedachte reisbestemming inruilen voor een minder bekend maar soortgelijk alternatief in hetzelfde land – 36%

Ga naar de website van Travel Predictions voor meer informatie over de reistrends voor 2020 van Booking.com.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.