Stimulans voor de nieuwe generatie kunstkopers tijdens Amsterdam Art Weekend

Onderdeel van Amsterdam Art Weekend, dat plaatsvindt van 21 tot en met 24 november, is een tentoonstelling met werk van gerenommeerde Amsterdamse kunstverzamelaars in de Amsterdam Art Gallery bij Capital C, het nieuwe centrum voor de creatieve industrie in Amsterdam. Onder de noemer Amsterdam: Collected laat deze tentoonstelling een spannende mix van werken van onder andere Berend Strik, Tjebbe Beekman, Jacco Olivier en Alex Dordoy zien, die stuk voor stuk een bijzondere relatie hebben met de stad. De werken zijn mede afkomstig uit de privécollecties van Martijn en Jeannette Sanders en de EKARD COLLECTION.

Amsterdam: Collected reflecteert de belangrijke positie van kunstverzamelaars in Amsterdam. Door kunstenaars, galeries en instellingen te ondersteunen geven zij Amsterdam als hedendaagse kunststad de kans om op internationaal niveau te excelleren. Een florerend kunstklimaat maakt de stad op haar beurt aantrekkelijk om in te leven, te recreëren en te investeren. De tentoonstelling, samengesteld op basis van hun persoonlijke keuze, omvat onder meer schilderijen, foto’s, videowerken en sculpturen.

 

 

Met Amsterdam: Collected hoopt Amsterdam Art, de organisatie achter Amsterdam Art Weekend, een nieuwe generatie kunstkopers te inspireren. Om jonge kunstliefhebbers over de drempel te helpen heeft Amsterdam Art Weekend speciaal voor hen een aantal stimulerende activiteiten en evenementen geprogrammeerd. Zo verzorgt de Young Collectors Circle gratis rondleidingen, nemen diverse jongerenclubs van culturele instellingen en grote bedrijven deel aan tours en wordt in samenwerking met de Kunstkoop een ‘Art Hunt’ georganiseerd waarbij de winnaar 750 euro krijgt voor de aankoop van een kunstwerk.

 

 

Tegelijkertijd investeert Amsterdam Art in het enthousiasmeren van de allerjongste doelgroep voor hedendaagse kunst. In samenwerking met de weekkrant Kidsweek ontwikkelt de organisatie een lesprogramma om kinderen tussen 7 en 12 jaar vertrouwd te maken met hedendaagse kunst.

“Hedendaagse kunst moedigt ons aan om op een andere manier te kijken naar de wereld om ons heen en stil te staan bij de tijd waarin we leven. Daarom is het zo belangrijk dat musea en instellingen toegankelijker worden voor iedereen, en dat jongere generaties op een inspirerende manier kennis kunnen maken met de hedendaagse kunst”, aldus Marloes Krijnen, oprichter Foam en bestuurslid Amsterdam Art.

Amsterdam: Collected is van 1 november 2019 (opening van 17:00-19:00) tot en met 2 februari 2020 te zien in de Amsterdam Art Gallery @ Capital C, Weesperplein 4B, Amsterdam.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.