De Tsjechische regio Liberec is een topbestemming voor families met kinderen

De skigebieden in de Tsjechische regio Liberec bieden een berg aan plezier, spanning, diversiteit en uitdagingen aan voor families met kinderen. De wintersportbestemmingen bevinden zich in twee gebergtes; het IJzergebergte en het Reuzengebergte. De skicentra zijn geschikt voor liefhebbers van wintersport, maar ook voor degene die houden van romantische winteruitzichten en wandelingen of langlaufen.

Skicentra in het IJzergebergte

Het IJzergebergte (Tsjechisch: Jizerské hory) grenst aan Duitsland en Polen. Het is het kleinste gebergte van Tsjechië en loopt ongemerkt over in het Reuzengebergte. In het IJzergebergte vind je diverse kleine skigebieden met één of twee liften, zoals bij Javorník. Hier is een vierpersoons stoeltjeslift met een 900 meter blauwe piste, een snowpark en een kinderpark met touwlift. De skigebieden Tanvaldský Špičák, Severák en Bedřichov vormen samen Skiarény Jizerky. Er is een gezamenlijke skipas en een skibus verbindt de gebieden.

www.azfotky.cz


Skiarény Jizerky heeft in totaal 18 km piste en er zijn 21 liften, 1 kabelbaan en 3 rollende tapijten. In Špičák zijn pistes van alle moeilijkheidsgraden. Bedřichov is geschikt voor beginners en wordt veel bezocht door families met kinderen. Severák biedt een rariteit aan; de lift en pistes gaan over een brug en een autoweg. In de regio is er op veel plekken verhuur van skimateriaal, mogelijkheid tot nachtskiën, zijn er kunstmatige sneeuwhellingen, skischolen, skibussen en diverse accommodatie en restaurants.

 

 

Het icoon van het IJzergebergte: Ještěd

In het IJzergebergte ligt het populaire skicentrum Ještěd, vernoemd naar de hoogste berg van het gebied. Het heeft meer dan 9 km aan pistes van alle moeilijkheidsgraden. Er zijn moderne zitliften en ook klassieke sleepliften. Voor kinderen is er een Snow Kidz Park, waar de kleinste niet alleen kunnen leren skiën, maar ook kunnen sleeën.

 

 

Het icoon van Ještěd is de televisietoren op de bergtop. Een kabelbaan verbindt de toren met het skigebied. Vanaf de top (1012 m) kun je prachtige langlaufroutes volgen, maar je kunt ook Tsjechische gerechten proeven in het restaurant gevestigd in de televisietoren.

Skicentra in het Reuzengebergte

De meest bezochte wintersportgebieden van Tsjechië liggen in het Reuzengebergte (Tsjechisch: Krkonoše). De bekendste zijn Špindlerův Mlýn, Herlíkovice, Rokytnice nad Jizerou, Pec pod Sněžkou en Janské Lázně. Skiareál Harrachov behoort dankzij zijn 2 kilometer lang blauwe skipiste ook bij deze lijst.

www.azfotky.cz


In Harrachov zijn pistes voor gevorderden wintersporters, zoals de 1200 meter lange zwarte piste. Skicentrum Harrachov maakt deel uit van een van de grootse skigebieden in Tsjechië bekend als SKIREGION.cz. De skigebieden liggen op de grens van het Reuzengebergte en het IJzergebergte. Wintersporters kunnen gebruik maken van twee skipassen voor de wintercentra Harrachov, Rokytnice nad Jizerou, Paseky nad Jizerou, Příchovice en Rejdice. De 14 km aan pistes in Rokytnice nad Jizerou bieden veel mogelijkheden voor skiërs en snowboarders van alle leeftijden en niveaus. Andere geschikte wintersportcentra zijn Svatý Petr in Špindlerův Mlýn, Herlíkovice of de kleinere plaatsen als Rejdice of Paseky nad Jizerou.


Plezier naast de piste voor jong en oud

De regio Liberec heeft niet alleen een breed aanbod aan skigebieden, maar is ook aantrekkelijk vanwege de vele activiteiten die je buiten de piste kunt doen. In het centrum van de stad Liberec, vlakbij skigebied Ještěd, bevindt zich de klimmuur Hannibal. Het is de grootste kunstmatig ijsmuur muur in Midden-Europa, de hoogte is 28 meter. Kinderen vanaf 120 cm en beginners kunnen onder toezicht van ervaren instructeurs klimmen. In de stad Liberec vind je tevens een DinoPark, Aquapark Babylon en het interactieve museum IQLandia. Snowtubing is mogelijk in Špindlerův Mlýn of Bedřichov, hier kun je ook de nieuwste activiteit sneeuwstepppen doen.

 

Dit zijn de hotspots van Tsjechië

Ontvang nu handige tips over Tsjechië. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

"*" geeft vereiste velden aan

 

In Harrachov is de Happy World bobsleebaan met volledige verwarming populair. Een hondensledetocht wordt in diverse skicentra aangeboden. Na een korte briefing kun je samen met de honden glijden door het winterse landschap.

Langlaufen en sneeuw(schoen)wandelen in de Liberec regio

Langlaufen heeft in Tsjechië een lange traditie. In de Liberec regio is de langlaufroute Jizerská magistrála favoriet. Het biedt meer dan 180 km aan loipes met 22 instapplaatsen. Onderweg zijn er prachtige uitzichten, bijvoorbeeld vanaf uitkijktoren Štěpánka. Bovendien kun je stoppen bij diverse restaurants met typische Tsjechische gastronomie. Een andere bekende langlaufroute is de Krkonošská magistrála in het Reuzengebergte. In het geval van goede sneeuwomstandigheden zijn er ook routes in Boheems Paradijs. Met sneeuwschoenen zijn deze paden ook begaanbaar.

Meer info:
www.liberec-region.com
www.skijizerky.cz
Insta:@regionliberec
Youtube: Region Liberec

www.azfotky.cz

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.