7 november verandert Amsterdam CS in grootste motion tentoonstelling ooit

Donderdag 7 november staat Amsterdam Centraal in het teken van motion design. Op alle 80 digitale schermen in het station wordt 24 uur lang het beste internationale motion design getoond. De eindselectie omvat 400 creaties van 253 ontwerpers uit 37 landen. Het werk is verdeeld in thema’s die verspreid over de hele dag worden getoond op alle perrons, in de passages, de centrale hal en de IJ-hal. Er zijn speciale rondleidingen en in de Koninklijke wachtruimte, door NS ter beschikking gesteld aan het Design in Motion festival (DEMO), is een programma met lezingen die vrij toegankelijk zijn voor het publiek.

Thema’s

De curatoren van DEMO hebben de eindselectie van 400 werken gemaakt uit in totaal 2.700 inzendingen van over de hele wereld. De programmering van de eindselectie op alle schermen is ingedeeld in 11 thema’s, zoals ‘Happy Hour’, ‘Better than Real’, ‘Stranger Things’ en ‘Type Only’. De thema’s worden afgewisseld door ‘takeovers’; het motion werk van één ontwerper wordt dan simultaan getoond op alle 80 schermen. Ook wordt een selectie van het motion werk getoond op de grote schermen van Ocean Outdoor NL aan de noordzijde van het station.

 

 

Publiek programma en rondleidingen

In de Koninklijke wachtkamer vindt er een gratis toegankelijk publiek programma plaats. Liza Enebeis (creatief directeur Studio Dumbar, initiator en curator Demo) vertelt over de achtergrond van DEMO; motion designer Jurriaan Hos gaat o.a. in op zijn werk voor Lowlands; Xavier Monney (graphic designer, curator DEMO) werkte voor Burberry en Louis Vuitton en spreekt over het creëren van motion design voor grote merken; Vera van de Seyp (creative coder) geeft een lezing over artificial intelligence en motion design; Oskar op de Beke (Creative Strategist Kinetic) en Guy Grimmelt (Marketing & Business Development Director Exterion Media) zetten de toekomst van digital out of home centraal in hun lezing.

 

 

Vanaf het informatiepunt van DEMO in de Amstelpassage vertrekken elk half uur rondleidingen door het station onder begeleiding van een designer. Tickets voor de tours en talks zijn te reserveren via de website.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.