Beleef het beste van het Noorden op Scandinavië-XL

De beurs Scandinavië-XL die in traditiegetrouw in het laatste weekend van oktober plaatsvindt biedt voor elk wat wils. Tijdens deze zesde editie op zaterdag 26 en zondag 27 oktober is Euretco Expo Hoevelaken tot de nok toe gevuld met Scandinavische producten. Onder het motto “beleef het beste van het Noorden” komen alle facetten van de Noordse regio aan bod.

Veel te beleven

Er is veel te beleven: optredens van Scandinavische muzikanten, workshops, lezingen en proeverijen. Voor mensen die dol zijn op producten van Scandinavische origine is er volop shopplezier. Mode, van trendy regenjassen en laarzen, tot traditionele Noorse truien en stijlvolle mode uit de Baltische staten. Ook is er is volop hip Scandinavisch woondesign.

Zweedse auteur

De Zweedse auteur Mattias Edvardsson maakt zijn opwachting op Scandinavië-XL en wordt geïnterviewd door de uitgeefster. Mattias Edvardsson is schrijver en docent op een middelbare school. Een heel gewoon gezin is zijn internationale doorbraak. Hij woont met zijn gezin in Löddeköpinge, Zweden. Boekhandel Roodbeen uit Nijkerk heeft een stand vol populaire Scandinavische literatuur en films.

 

 

Wie op reis wil naar het hoge noorden kan zich laten voorlichten over wandeltochten, kano- en kajaktochten, winterreizen, cruises, walvissafari’s, snowkite- en noorderlichtreizen. Er zijn doorlopend lezingen over regio’s, tradities en natuurfenomenen.

Culinair is er veel te genieten. De Noorse Peter Peters levert zijn Sognefjord zalm normaliter aan de horeca, maar komt naar Scandinavië-XL met zijn rookoven. De meeste rokerijen roken hun zalm liggend om meer gewicht te winnen, zalmrokerij Sognefjord rookt zijn zalm hangend voor een betere kwaliteit. De Zweedse Ingrid Geel-Nielsen heeft een stand met zelfgebakken lekkernijen zoals prinsesstårta en kanelbullar. Ook een Noorse smulhut en een barista met Deense taartjes ontbreken niet.

Ook worden er workshops Smörgåstårta maken gegeven. Het oude träslöjd-ambacht is te zien en te leren tijdens het evenement. Träsjöld is de traditie van Noorse plattelanders om schalen en lepels uit hout te snijden.

Voor kinderen is er veel te doen. Een echte kersttraditie is het versieren van Zweedse koek, pepparkaka. De opbrengst hiervan gaat naar een goed doel. Of zeep een jasje van vilt geven en theeglazen etsen met Scandinavische motieven.

 

 

Scandinavië-XL is in Euretco Expo Hoevelaken, Koninginneweg 1 in Hoevelaken op zaterdag 26 en zondag 27 oktober van 10-17 uur. Entree € 7,50, t/m 12 gratis. De locatie is gelegen tegenover NS-Station Hoevelaken. Via de website kunnen vooraf e-tickets worden gekocht en plaatsen gereserveerd voor de lezingen. Onder de e-ticketkopers worden ook prachtige prijzen verloot.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.