Opera en Street Art: gratis kinderactiviteiten in oktober

In het kader van Oktober Kindermaand en Museumkidsweek organiseert het Drents Museum gratis activiteiten voor kinderen. Deze activiteiten staan in het teken van de tentoonstelling Sprezzatura en vinden in en buiten het Drents Museum plaats. Op zondag 13 en 27 oktober kunnen kinderen in de familievoorstelling Belcanto kennismaken met de wondere wereld van de Italiaanse opera. Iedere zaterdag in oktober mogen kinderen op verschillende locaties in Assen onder professionele begeleiding op straat schilderen.

Belcanto: opera voor kinderen

Sopraan en verteller Martine Salomons heeft speciaal bij de tentoonstelling Sprezzatura – Vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910) de familievoorstelling Belcanto gemaakt. ‘Belcanto’ is Italiaans voor ‘mooi zingen’. Salomons laat samen met pianist Jan Lenselink zien dat opera ook voor kinderen is. Op 13 oktober is de voorstelling in de GS-zaal en op 27 oktober in de Statenzaal. De kinderopera start om 13.30 uur en 15.00 uur en is via de groepsentree van het Drents Museum gratis toegankelijk voor iedereen. Bezoekers van Belcanto die ook de rest van het museum willen bezoeken, kunnen een kaartje kopen bij de hoofdentree. Het Drents Museum is gratis voor kinderen tot 18 jaar.

 

 

Inloopworkshops Street Art

Ruim 500 jaar geleden deden de Italianen het al: schilderen op straat. Schilders die in de grote kathedralen werkten, maakten in hun vrije tijd kunstwerken op de straat om een centje bij te verdienen. De bekendste straatkunst van nu is graffiti. Tijdens de workshops Street Art mogen kinderen van 8 tot en met 12 jaar onder professionele begeleiding op straat schilderen. Dit outreach programma wordt georganiseerd in samenwerking met Kunst en Cultuur Drenthe en de gemeente Assen. De workshops vinden doorlopend plaats tussen 14.00 uur en 17.00 uur op vier locaties in Assen:

  • 5 oktober Assen Oost (voetbalveld Pelikaanstraat)
  • 12 oktober Kloosterveen (voetbalveld De Boomgaard)
  • 19 oktober Marsdijk (voetbalveld Dr. J.M. den Uylplantsoen)
  • 26 oktober Noorderpark (Cruyff Court Thorbeckelaan)

 

 

Oktober Kindermaand en Museumkids

Tijdens Oktober Kindermaand en de Museumkidsweek worden er verschillende gratis activiteiten georganiseerd voor kinderen. Deze activiteiten staan in het teken van kunst en cultuur. Musea, theaters, muziek- en dansscholen, ateliers, bibliotheken, borgen, kerken en molens openen in de weekenden van oktober gratis hun deuren. De Museumkidsweek wordt gehouden van 12 tot en met 27 oktober en de Oktober Kindermaand gedurende de hele maand oktober.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.