Emirates Flight Catering kondigt enorme investering in zonne-energie aan

Emirates Flight Catering (EKFC), een van ‘s werelds grootste catering ondernemingen, introduceert een nieuw solar park dat in totaal over ruim 8.000 zonnepanelen beschikt. Verwacht wordt dat deze ontwikkeling in totaal goed zal zijn voor een jaarlijkse uitstootvermindering van 3 miljoen kilogram aan broeikasgassen. Het initiatief is onderdeel van EKFC’s doorlopende investering in infrastructuur en draagt, met het oog op efficiënt gebruik van natuurlijke bronnen, bij aan de Dubai Clean Energy Strategy 2050.

Deze strategie werd in 2015 gelanceerd door His Highness Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum met als doel het Emiraat in 2050 voor 75 procent te voorzien van schone energie.

Duurzaamheid centraal in strategie Emirates Group

His Highness Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman en Chief Executive van Emirates Airline and Group, vertelt: “Duurzaamheid is een enorm belangrijk onderdeel van de strategie van de Emirates Group. Verantwoord zakendoen met aandacht voor het milieu staat bij ons al jaren hoog in het vaandel en we proberen er dan ook alles aan te doen om door middel van ecologisch efficiënte technologieën de impact van onze activiteiten zo minimaal mogelijk te houden, zelfs wanneer wij als luchtvaartmaatschappij zelf groeien. Dit nieuwste initiatief van Emirates Flight Catering creëert talloze mogelijkheden voor het verbeteren van het gebruik van natuurlijke bronnen en draagt daarmee bij aan het doel van Dubai om een wereldwijd centrum van schone energie en een groene economie te worden.”

 

 

Saeed Mohammed, Chief Executive Officer van Emirates Flight Catering, legt uit: “We zijn erg enthousiast dat we wederom een belangrijke, langetermijninvestering in onze duurzame operaties bekend mogen maken. De zonnepanelen op ons dak zijn voorzien van nieuwe technologie en het milieuvriendelijk karakter is gunstig voor zowel onze consumenten en werknemers als alle gemeenschappen om ons heen.”

 

 

Vermindering van 15% aan traditionele energieconsumptie

Het nieuwe solar park beschikt in totaal over ruim 8.000 zonnepanelen en zal naar verwachting ruim 4.000 megawatt-uur aan elektriciteit genereren. Daarmee vermindert het bedrijf 15% van de traditionele energieconsumptie en als gevolg hiervan is er een afname van 3 miljoen kilogram aan CO2 uitstoot. Dit staat gelijk aan het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van wel 518 huishoudens. EKFC is daarnaast initiatiefnemer van een eigen recyclingprogramma waarbij ze onder andere plastic flessen en aluminium blikjes en folie scheiden.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.